6 zomerse blonde haarkleuren

Haar door Marleen_S

Blondes have more fun! Nou, euhm, daar zijn de meningen nog altijd over verdeeld, maar één ding is zeker: blond is helemaal hip deze zomer! Alsof je door de zon bent gekust met je lichte engelenhaar. Tijd voor een coupe du soleil

Barbieblond, pornoblond of Assepoesterblond: je kunt het zo gek niet bedenken of de kleur bestaat. Vooral in de zomer staat het lekker fris, zo'n blonde hairdo. Plus: je lijkt er ook gelijk twee huidtinten donkerder door. We like!


Hair Growth & Repair Set For Blondes bij TheHairlust.nl

 

 

 


Witblond
Een witblonde haarkleur is één van de lichtste blonde tinten die je bij de kapper kunt krijgen. De naam zegt het al, het zit net tegen het witte aan. Heb je blauwe/groene ogen en een koele teint? Dan staat dit kleurtje jou helemaal super. Vooral als je een pittig kort kapsel hebt of wilt laten knippen. Een nadeel is wel dat wanneer je je lokken wit verft, je haar nauwelijks meer glanst. Niet geschikt als je kilometerslang haar hebt dus. Investeer daarom in een glansmakend serum en een fijn haarmasker om je haar te voeden en tegen uitdroging te beschermen. 
 

Platinablond
Celebrities als Gwen Stefani en Amanda Seyfried hebben hun gouden lokjes steevast in dit kleurtje geverfd. Het lijkt sterk op de witblonde haarkleur, maar deze tint heeft een lichtgelige kleur erdoorheen en is iets donkerder. Hierdoor is de platinablonde kleur wat warmer, maar ook bij deze kleur geldt: het staat het beste bij lelieblanke (het liefst met een roze ondertoon) huidjes en dames die koele kleuren als blauw, groen en grijs goed kunnen hebben.  
 

Honingblond
Dit is de meest ideale blonde haarkleur, want iedereen ? ja, echt iedereen ? kan deze haarkleur hebben. Zelfs de donkere dames onder ons staat het mooi. Het mooie aan een honingblonde haarkleur is de gouden gloed die erdoorheen zit. Hierdoor krijg je echt die sunkissed look die je zou krijgen als je op vakantie gaat. 
 

Strawberry blonde
Om je blonde haar wat meer pit te geven kun je kiezen om er gelijk wat lichtrode plukjes doorheen te verven. Wat je dan krijgt? Venetiaans blond, oftewel strawberry blonde. Doordat het blonde met het rode is gecombineerd krijgt je haar een rozige gloed. Heel mooi bij vrouwen bij wie warme tinten erg mooi staan, zoals bij herfsttypes.
 

 
Donkerblond
Het overgrote deel van vrouwelijk Nederland is gezegend met deze haarkleur. Al denkt niet iedereen er zo over, omdat een donkerblonde hairdo algauw saai oogt volgens sommigen. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Laat er een paar donkere of lichte plukjes in verven en je haar krijgt gelijk meer diepte. Of verf het in een nét andere donkerblonde tint en je haar leeft gelijk op.
 

Highlights
Wil je nog niet gelijk voor de volle 100% blond gaan, maar toch wel het idee creëren alsof je uren in de zon hebt gelegen? Probeer dan eerst voorzichtig wat highlights. Highlights kan eigenlijk iedereen - ongeacht welke haarkleur - hebben. Laat verschillende kleuren verven en kies dan vooral voor kleuren die dicht bij je eigen haartint liggen. Zo ziet het geheel er heel natuurlijk uit, maar heeft het toch net dat beetje extra.  

Welke blond haarkleurtje zou jij wel willen laten verven?

Bron beeld: Pinterest