De grootste wenkbrauwenfails (+ tips hoe het wél moet)

Make-up door Kimberly

Het shapen, epileren en tekenen van de wenkbrauwen is en blijft een issue. Moeten we nu dikke bossen of dunne lijntjes boven de ogen hebben? Van perfecte praaltjes tot fikse fails… je vindt ze hier! 
 
Een drietal haartjes of één lijntje teveel, en het is gedaan. Dit uit zich soms op hilarische doch pijnlijke taferelen. Een ongeluk zit in een klein hoekje zullen we maar zeggen… Aanschouw de fikse fails hier. 
 

Terwijl Bon'Quisha voor de zwoele blik koos, besloot Shaniqua om voor een expressie te gaan die één en al koelte uitstraalt. 


Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd...

Misschien dat Mandy en Bettina over 5 jaar niet meer lief kunnen lachen om hun getatoeëerde - laaaaanggerekte - wenkbrauwen. 

"Hoi ik ben Dunja Spits, zin in een date?"
"Omwt golfslagbad Haren." 


Lipjes getuit, borstjes vooruit en wenkbrauwen in de spuit.
Pluspuntje: de kleur van haar wenkbrauwen komen overeen met haar bakkebaarden. Well done
 

Hoe het dan wél moet? Wij leggen – kort maar krachtig – uit hoe je de perfecte browshape maakt. 
 
Shapen
Er bestaan talloze trucjes voor het shapen van je wenkbrauwen. Wij geven je de simpelste en snelste truc prijs en het enige wat je daarvoor nodig hebt is een potlood. Houd het potlood – verticaal – naast je neus. Het punt wat het potlood nu aangeeft, is het begin van jouw wenkbrauw. Houd het vervolgens in een diagonale lijn, op zo’n manier dat het potlood als het ware over je pupil gaat. De aangegeven plek is de plek waar je wenkbrauwboog hoort te zitten. Als laatste verschuif je het potlood – vanaf de neus – naar de buitenkant van het oog. Dit is het punt waar je wenkbrauw eindigt. Et voilà! De shape is gefikst!  
 
 
Epileren
De makkelijkste methode om te ontharen is met een pincet. Probeer jouw gemeten shape aan te houden. Vind je dit lastig? Markeer dan met bijvoorbeeld een oogpotlood de punten en probeer het opnieuw. Let op: pluk alleen haren aan de onderkant van de wenkbrauw! Zodra je aan de bovenkant gaat plukken, klopt de vorm niet meer. 
 
Tekenen
Jij hebt talloze tutorials gezien op YouTube, maar je vindt het nog steeds een lastig iets. Geen probleem. Begin met het borstelen van de wenkbrauwen. Dit doe je met een klein kammetje of (tip voor de budgetista’s onder ons) met een uitgewassen mascaraborsteltje. Vervolgens kun je – met een wenkbrauwpotlood of -poeder – beginnen met tekenen. Probeer de vorm te volgen, maar mocht je toch een aantal uitschieters hebben kun je dit wegwerken met een concealer. 

Welke fail vind jij hilarisch? Heb jij nog tips? 

Beeld: Pinterest