Maak zelf de perfecte wenkbrauw

Gezicht door Vera
Een goede wenkbrauw geeft je gezicht extra uitdrukking, daarom is het belangrijk dat je wenkbrauwen een mooie vorm hebben. Niet te dik, te dun, te lang of te kort. Maar hoe maak je nu de perfecte wenkbrauw? Ze.nl laat het je zien!

 
Voordat je aan de slag gaat met het epileren van je wenkbrauwen moet je zorgen dat je een goede lichtinval in de ruimte hebt. Ook moeten je wenkbrauwen schoon van make-up en gel zijn en daarnaast ook droog. Is dit allemaal 'check'? Pak dan je ?gereedschapskist? en beginnen maar!

1. Zorg ervoor dat je nooit teveel haartjes weghaalt, maar alleen de wat ?verwilderde? haartjes onder de boog. Maar hoe vind je die? Houd een potlood voor het puntje van je neus en het midden van je oog. Op dat punt moet je wenkbrauw het hoogste zijn! Houd nu ook een potlood langs je buitenste ooghoek, daar moet je wenkbrauw eindigen!


2. Soms zijn je wenkbrauwhaartjes wel heel wild en moeten ze wat korter. Dit vraagt om precisie. Knip met een klein - maar scherp - beautyschaartje alleen de puntjes van de haartjes die uit de vorm van je wenkbrauw springen. Zorg voor goed licht, je wilt natuurlijk niet daarna zien dat er hele ?happen' uit je wenkbrauw zijn.

3. Het epileren: haal de haartjes weg met een scherp pincet waarvan beide delen goed op elkaar aansluiten. Trek de haartjes er altijd uit in de richting van de haargroei. Doet het epileren altijd erg veel pijn? Doe dan voor het ?plukken? vijf minuutjes een ijsblokje op je wenkbrauwen. Dan zijn ze als het ware verdoofd.

4. Ben je klaar met het epileren? Je kunt je wenkbrauw altijd nog een beetje 'inkleuren' met een wenkbrauwpotloodje. Let wel op de kleur! Doe deze nooit veel donkerder dan je echte haren, anders ziet het er niet natuurlijk uit. Om de boel een beetje in de goede vorm te houden kun je ook een beetje transparante wenkbrauwgel door je haartjes doen. Dat houdt je wenkbrauwen mooi in model! 

 
Trends
Maak je wenkbrauwen nooit te dun. Ten eerste is het niet mooi en ten tweede merk je na een aantal keer epileren dat er minder haartjes terugkomen! Dus veranderen van een dun lijntje naar een wat vollere wenkbrauw gaat helaas niet meer. Deze vollere wenkbrauw is deze zomer een ware trend. Dus verwijder alleen de haartjes die je echt weg wilt hebben, en laat de rest lekker staan!

Welke vorm hebben jouw wenkbrauwen?