Hier kun je make-up nog meer voor gebruiken!

Make-up door Marleen_S
Eigenlijk had je die blauwe oogschaduw ook graag in een eyeliner willen hebben. En een speciale wenkbrauwgel kopen vind je onzin. Hoe je dit het beste oplost? Met je oude vertrouwde make-upjes van thuis! Geef ze een tweede leven!
 
Leuk hoor al die vernuftige, ó zo handige beautyproducten. Ze verzinnen altijd weer wat nieuws wat je echt in je make-uptasje móet hebben zitten. Want eerlijk, wie wist er nou tien jaar geleden van een serum dat je wimpers laat groeien? En een gel om je wenkbrauwen in ?shape? te houden gebruikte niemand. Liep ik dus al die jaren mooie voor lul met mijn korte blonde wimpertjes en borstelige ?Bert? wenkbrauwen.

 
Alleen om nou al je zuurverdiende euro?s te investeren in de zoveelste make-up musthave... Je beautycase raakt er ook zo vol van. Wist je dat je met je doodnormale potje vaseline ook een hoop kunt? En dat je beter ook niet je oude mascara weg kan gooien, bewijzen deze tips!
 • Mascara op? Wie wat bewaart, die heeft wat. Want met je oude borsteltje en een likje van die groene glibbergel van je lover kun jij ook prima je wenkbrauwen in vorm brengen.
 • Misschien voor sommigen een gouwe ouwe, maar die veel te bruine lippenstift doet prima dienst als blush. Even wat deppen op je jukbeenderen en lichtjes uitsmeren.
 • Ook al rook je niet, investeer bij dezen in een aansteker. Steek je oude oogpotlood eventjes in de vlam en breng vervolgens, zoals je gewend bent, je lijntje aan. Zo creëer je het effect van een vloeibare eyeliner, maar dan zonder dat ?nattige? gevoel. En het blijft echt uren zitten!
 • De BB-creams vliegen je tegenwoordig om de oren. Eigenlijk zijn het gewoon hele simpele getinte dagcrèmes. Regel een leeg potje, doe hier je dagcrème in en doe er ook een likje foundation bij. Voilà, je eigen getinte dagcrème! Wel eerst even uitproberen of het de goede kleur is voordat je een kingsize pot klaarmaakt...
 • Soms koop je een leuk kleurtje oogschaduw, maar krijg je er een rare kleur bruin bij die je nooit gebruikt. Wacht met weggooien, want misschien is het wel de perfecte tint voor je wenkbrauwen. Even met een schoon oogschaduwkwastje over je wenkbrauw vegen voor mooie, volle wenkbrauwen!
 • Een lippotlood is eigenlijk ontzettend jaren negentig. Maar je kan deze tool ook gebruiken om je lippen compleet mee in te kleuren. Voor als je graag dat matte effect wil. Wel even nadeppen met een schone tissue!
 • Leuk voor een feestje of als je ein-de-lijk weer een gebruinde huid hebt: highlighter! Je brengt dit product aan op je junkbeenderen en op plekken die je extra belicht wilt hebben. En met vaseline lukt dit net zo goed als met een dure highlighter.
 • Zelf lipgloss maken? Dat kan met een flinke klodder vaseline en een paar drupjes van je concealer of foundation. Niet teveel, anders worden je lippen één met je gezicht!
 • Als je geen wimperkruller bij de hand hebt, volstaat ook een doodnormale theelepel. Of een eetlepel als je wat grotere ogen hebt. Houd de bolle kant tegen je wimperrand en duw je wimpers zachtjes naar boven. Een paar keer herhalen en hallo open blik!
 • Scheergels zijn duur. Maar wel nodig, want anders zijn je benen net schuurpapier. Smeer voordat je gaat scheren je benen in met vaseline en je huid is babybillenzacht.
 • Nog eentje in de categorie vaseline. Een duur haarserum is nergens voor nodig, want met een klein beetje vaseline gaan jouw doffe haarpunten ook gewoon shinen.
 • Als je geen make-upremover in huis hebt, kun je alle opsmuk het beste afhalen met, jawel, (baby)shampoo. Zelfs waterproof make-up gaat er zo vanaf. En je huid voelt er ook lekker zacht door!
 • Last but not least. Wil je je favoriete oogschaduw ook het liefst als eyeliner gebruiken? Maak je kwastje een beetje nat en veeg vervolgens over je oogschaduw. Gebruik het liefst een dun penseeltje voor een mooi strak eyeliner effect.
Gebruik jij weleens make-up voor iets totaal anders dan het voor bedoeld is?