Dit is waarom je na het drinken van thee zo vaak moet plassen

Lichaam door Sandra E

Bosvruchtenthee, aardbeienthee, groene thee of de ‘normale’ thee. Wij Nederlanders zijn echte theeleuten en worden dan ook erg blij van een goede high tea met veel thee en lekkere hapjes. Maar dat plassen he? Is het je ook opgevallen dat je na het drinken van thee vaak moet plassen? In dit artikel leggen we uit waarom.

Lees ook: Oh no! Je 'mag' maar 4 tot 5 kopjes koffie per dag drinken (en wel hierom)

Van thee moet je plassen

Het is een feit: van thee moet je plassen. Van ieder drankje moet je plassen dat is normaal. Maar het valt op dat de meeste mensen van thee net even wat vaker moeten plassen. Sommige mensen hebben er zo'n last van dat ze na het drinken van een kop thee onderweg alweer moeten plassen. Super vervelend, want wij Nederlanders zijn theeleuten en thee is lekker.

In thee zit theïne

In thee zit theïne, een stof die in theebladeren zit en je minder moe kan maken. Verwar het niet met cafeïne. Cafeïne en theïne zijn wel dezelfde stof, maar afkomstig uit een andere bron. Er wordt beweerd dat de theïne vochtafdrijvend werkt. Niet in die mate dat je meer vocht verliest, maar wel dat je vocht sneller het lichaam moet verlaten, dus dat je sneller moet plassen.

Daarom moet je dus zo vaak plassen

De theïne in de thee zorgt ervoor dat je vaker moet plassen. De nieren worden tijdelijk meer gestimuleerd waardoor urine sneller wordt geproduceerd!

Goed nieuws voor de theeleuten!

Ben je een echte theeleut en drink je regelmatig thee? Goed nieuws! Je lichaam zal gaan wennen aan dit ‘plaseffect’.

Lees ook: Zelf gezonde ijsthee maken met maar vier ingrediënten