Veilig bruiner worden: zo gebruik je self tan drops

Lichaam door Sanne

Nog niet gezegend met een gezonde, bruine huidskleur en wil je dit stiekem wel? Geen zorgen, je kunt namelijk ook gebruikmaken van self tan drops. Hiermee maak je jouw summerbody helemaal ready maken. Zo ga je veilig aan de slag met een zelfbruiner.

Lees ook: Zonnebrandcrème van vorig jaar: wel of niet gebruiken?

Bereid je goed voor

Voordat je aan de slag gaat met een zelfbruiner is een goede voorbereiding key. Als eerste is het heel fijn om je huid even goed schoon te maken zodat alle dode huidcellen zijn verwijderd. Spring onder de douche, scrub je huid en onthaar je lichaam. Doe dit wel ruim voordat je de zelfbruiner gebruikt, dus bijvoorbeeld de dag ervoor. Anders heb je namelijk kans dat je huid enorm gaat irriteren. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede gehydrateerde huid hebt. Als je huid droge plekken heeft, dan trekt de zelfbruiner daar sneller in waardoor je bruine vlekken krijgt. Houd je huid soepel door regelmatig te smeren met een voedende bodylotion (zonder olie).

Take your time

Overhaasten komt het resultaat niet ten goede, dus plan genoeg tijd in. Wanneer je zelfbruiner gebruikt, smeer je van onder naar boven. Begin bijvoorbeeld bij je tenen en werk dan langzaam naar boven toe. Zo voorkom je vlekken door wrijving met een ander lichaamsdeel. Daarnaast is het handig om een handschoen te gebruiken. Zo kleuren je handpalmen tenminste niet bruin. And last but not least: kleed je niet te snel weer aan. Te snel aankleden zorgt voor vlekken en dat wil je nou juist voorkomen.

Kies het juiste product

Wanneer je zelfbruiner gebruikt, is het verstandig om je huid soepel te houden, maar gebruik liever geen olie bevattende bodylotion of douche gels. Het ingrediënt van de zelfbruiner die je huid bruiner kleurt, lost namelijk op in olie. Je krijgt dan nooit een mooie gebruinde huid. Verder raden we je aan om een speciale zelfbruiner voor je gezicht te kopen. Een zelfbruiner die je voor je rest van je lichaam gebruikt, geeft je gezicht vaak een veel bruinere kleur dan je eigenlijk wil. Kies dus de juiste kleur zelfbruiner, voor zowel je gezicht als je lichaam. Je wil liever geen oempa loempa worden, right?

via GIPHY

Vlekken herstellen

Toch een foutje gemaakt? No worries, dit los je heel eenvoudig op. Gebruik bijvoorbeeld een wattenschijfje met wat citroensap en wrijf zachtjes over de vlekken. Het citroensap is zuur waardoor de bruine tint snel zal verdwijnen. Vlekken in je nagelriemen verwijder je eenvoudig met wat nagellakremover. Daarnaast helpt het ook wel om eens goed te scrubben onder de douche.

Lees ook: 8x fijne en lichte parfums voor de zomer