Zo maak je jouw lichaam lenteklaar!

Lichaam door Vera
Na een lange winter is je lichaam wel toe aan een opknapbeurt! De velletjes hangen aan je benen, je bent zo bleek als een tl-buis en de nagellak van oktober zit nog op je tenen. Yes, het is tijd om je lichaam lenteklaar te maken!

 

Het mag nu dan wel nog redelijk fris zijn, het lekkere weer komt er snel aan hoor. En mooi weer betekent meer bloot! Daarom is het de hoogste tijd om jouw lichaam lenteklaar te maken. Maar waar moet je beginnen? Ze.nl will show you the way!

Douche/Bad

 • In de lente/zomer laat je meer bloot zien en dan heb je het liefst een gladde huid. Aan de slag met een scheermes dus! Heb je geen zin om je lichaam meerdere keren per week te moeten scheren? Laat je lichaam dan harsen. Hierbij blijven je haartjes ongeveer drie weken weg. Ben je jouw lichaamshaar helemaal zat? Dan is een IPL-behandeling de oplossing! Met deze lichtflitsen verwijder je ongewesnte haren definitief.
 • Naast een gladde huid, wil je natuurlijk ook een zachte huid. Scrub hiervoor je huid rustig, maar doe dit nooit op dezelfde dag als het scheren van je lichaam. Zo kan je huid namelijk snel gaan irriteren. Scrub je huid ook nooit vaker dan één keer per week. Gebruik voor het scrubben een milde scrub van bijvoorbeeld de merken Champneys of Rituals.
 • Doe minimaal één keer per week een verzorgend haarmasker in je haar en laat dit voor ongeveer vijf minuten intrekken. Je zal zien dat je daarna weer zachte en stralende lokken hebt!

Na het badderen
 • Masseer je huid tegen (beginnende) cellulitis. Weet je niet hoe dat precies moet? Bekijk dan dit filmpje!
 • Smeer je lichaam voor een mooi kleurtje in met een vleugje bruin zonder zon. Doe dit na het scrubben zodat alle huidschilfertjes weg zijn en zorg ervoor dat je alles goed uitsmeert! Let er vooral op dat je de crème goed uitsmeert bij de knieholtes en ellebogen! Ben je geen fan van zelfbruinende crèmes, maar wil je toch een mooi kleurtje zonder uren in de zon te hoeven liggen? Dan is spraytan wat voor jou! Dit blijft ongeveer twee weken zitten.
 • Smeer dagelijks je lichaam in met een voedende olie. Het is belangrijk dat je huid niet te droog is en/of trekkend aanvoelt. Smeer je daarom een aantal keren per week helemaal in. 
 • Lak je nagels voor het ultieme lentegevoel in dé kleur van de nageltrends van deze lente. Is de lak na gemiddeld drie dagen al van je nagels af? Misschien is de gel color behandeling van O.P.I. dan een oplossing. Dit is een kleurgel die er twee weken op blijft zitten en kun je er zelf makkelijk af halen. Hoe ideaal!

Beweging

Voor een mooi lenteklaar lichaam moet je meer beweging hebben dan in de afgelopen wintermaanden. Hierbij wat leuke tips, zodat je niet urenlang in een saaie sportschool rond hoeft te hangen voor een lenteklaar lichaam.

 • Ga met je vriendinnen een avondje naar een salsaclub en dans de hele nacht door
 • Seks erop los!
 • Ga een avondje naar een comedyclub, zo worden je buikspieren de hele avond aangespannen door het lachen!
 • Ga met je kleine neefje naar het strand/park om te voetballen.
 • Speel met je gezin een potje Twister. Niet alleen leuk, maar ook spierverstevigend! 
 • Het is uiteraard ook belangrijk om gezond te eten. Tips om gemakkelijk wat kilo's af te vallen vind je hier.
Geniet van de lente!