5 x Zo krijg je het beste resultaat met de Beautyblender

Gezicht door Commerciële Redactie Ze.nl

Opeens was-ie er: de Beautyblender. In korte tijd heeft het roze sponsje heel veel harten veroverd. Nu is de blender niet meer weg te denken uit de make-uptas. Logisch, want hoé handig en leuk is de Beautyblender! Wij weten de 5 beste tips om het mooiste resultaat te krijgen met deze make-up must have.

beautyblender gebruiken

De Beautyblender

Ben je nog niet zo bekend met de vervanger van de make-upkwast? De Beautyblender is een zachte spons met een spitse punt en ronde onderkant die je gebruikt om onder andere foundation aan te brengen. Door deze ei-vorm is de make-uptool voor zowel grote oppervlaktes (wangen, voorhoofd) als kleine plekjes (onder je ogen, naast je neus) gemakkelijk te gebruiken. Dankzij de unieke vorm en sponsachtige structuur krijg je een fantastisch mooie egale finish.

1. Vochtig maken

Voor het mooiste resultaat maak je de Beautyblender iets vochtig. Hierdoor gaat er ook minder foundation verloren in de blender. Houd de Beautyblender onder de kraan en knijp vervolgens goed uit. Als je merkt dat hij te droog wordt tijdens het aanbrengen van je make-up, kun je het sponsje tussendoor weer onder de kraan houden. Wel elke keer goed uitknijpen!

2. Juiste producten

Een Beautyblender kún je gebruiken om foundation, bronzer, highlighter en poeder aan te brengen. Toch is het niet aan te raden om poedervormige make-up te gebruiken. De poeder kan de Beautyblender namelijk sneller uitdrogen en dan krijg je een minder mooi effect bij het volgende gebruik. Breng poeder het liefst aan met een grote poederkwast.

3. Make-up eerst op je hand

Het is sneller en gemakkelijker om de foundation gelijk op de Beautyblender aan te brengen. Het is wel veel zuiniger als je eerst een doperwtje foundation op de bovenkant van je hand aanbrengt. Dip je Beautyblender steeds een klein beetje in de foundation en verdeel dan over je gezicht. Zo krijg je een egale en natuurlijke finish.

4. Deppen, niet vegen

Een foundationkwast gebruik je door te vegen. Met het roze sponsje dep je de foundation in de huid voor het mooiste resultaat. Als je wel gaat vegen, dan zul je strepen op je gezicht krijgen. Door te deppen, smelt de foundation mooi met je huid.

5. Onderhoud

Reinig je Beautyblender na elk gebruik. Zo zorg je ervoor dat er geen bacteriën of schimmels gaan groeien. Maak het jezelf heel makkelijk door de Beautyblender Solid Cleanser te gebruiken. Dit reinigingsmiddel maakt je blender met een milde zeep schoon en maakt hem eenvoudig weer lekker fris! De Beautyblender Solid Cleanser is vrij van parabenen, sulfaten en ftalaten, dus ook fijn voor de gevoelige huidjes onder ons. Laat de Beautyblender drogen aan de lucht en berg daarna op in de originele verpakking of een plastic doosje.

Via Apotheek & Huid koop je de Beautyblender Original Kit met sponsje én Cleanser voor slechts € 22,99.

beautyblender

Make-up verwijderen

Natúúrlijk mag je niet vergeten je eigen gezicht te reinigen aan het einde van de dag. We kunnen ons voorstellen dat je daar niet altijd zin of uitgebreid tijd voor hebt. Daar kennen we ook een handig product voor. De Original MakeUp Eraser is de perfecte oplossing. Met het vernuftige doekje verwijder je in één keer al jouw make-up. Je hoeft het doekje simpelweg alleen vochtig te maken met water. Er worden dus geen chemicaliën of make-upreinigingsmiddeltjes gebruikt, waardoor het ideaal is voor mensen met een gevoelige huid en/of ogen. Het doekje is zijdezacht, is herbruikbaar en gaat minimaal 1000 wasbeurten mee. Hebben, hebben, hebben!

De MakeUp Eraser is bij Apotheek & Huid te koop voor € 19,95.

beautyblender

Lees ook: Shapen maar: met deze make-uptips geef jij je gezicht de juiste vorm