Beauty / Gezicht
Gezicht

Tips & tricks voor witte tanden

Reageer7 0
Witte tanden: een perfecte Hollywood-smile willen we allemaal, toch? Maar om je tanden nou meteen te laten bleken... Gelukkig zijn er manieren om moeder natuur een handje te helpen en zelf voor witte tanden te zorgen! Wij zetten de beste methodes voor je op een rijtje.  
 
witte tanden

Witte tanden = poetsen, flossen, stoken

We kennen de gouden regels allemaal, maar toch schiet het er vaak bij in. Daarom hier nog eens de belangrijkste basisregels voor een gezond gebit op een rijtje:
 
* Poets twee keer per dag minimaal twee minuten je tanden, het liefst elektrisch. Het is verleidelijk om voor het slapengaan het tandenpoetsen over te slaan, maar juist dan is het heel belangrijk als je witte tanden wil. Als je slaapt maak je minder speeksel aan, maar speeksel reinigt juist je mond. Poets je je tanden niet, dan wordt het een broedplaats voor bacteriën.
 
* Flosdraad en tandenstokers zijn er niet voor niets. Want zelfs na goed poetsen, blijven er altijd restjes tussen je tanden zitten die moeilijk weg te krijgen zijn. Dus geef jezelf even een schop onder je kont en maak er een gewoonte van.
 
* Van koffie verkleuren je witte tanden. Andere boosdoeners zijn rode wijn, zwarte thee en cola. Als het donker is, is de kans groot dat het je tanden zullen verkleuren. Spoel daarom na een kop koffie je mond met water en probeer frisdranken zoveel mogelijk met een rietje te drinken.

Witte tanden door eten

Wist je dat er voedsel bestaat dat helpt je witte tanden wit te houden? Een beetje extra fruit en groente kan geen kwaad, dus het is zeker het proberen waard. 
 
Vanaf nu zijn knapperige groenten zoals selderij, wortels, rauwe spinazie, komkommer en broccoli je beste vrienden. Want ze worden niet zomaar natuurlijke tandenborstels genoemd. Ze scrubben als het ware tandsteen en tandplak weg en helpen je witte tanden te krijgen.
 
Nog meer goed nieuws: aardbeien zijn niet alleen superlekker, maar bevatten ook zuur waardoor je witte tanden krijgt. Je kunt met een aardbei langs je tanden wrijven of je kunt een aardbei pureren en je tanden er mee poetsen. Spoel daarna wel je mond goed schoon. En let op! Doe dit niet meer dan drie keer per week. Te veel zuur is namelijk ook niet goed voor je tanden.
 
Kruiden als salieblaadjes en basilicumblaadjes mag je ook niet overslaan. Wrijf de blaadjes langs je tanden om aanslag en vlekjes te verwijderen. Altijd handig als je je tandenborstel bent vergeten.
 
Kun je het niet meer aanzien en wil je echt snel van die gele tanden af? Gebruik dan citroensap. Je moet hierbij wel heel voorzichtig te werk gaan, omdat het zuur je tandvlees en glazuur kan beschadigen. Laat twee druppeltjes citroensap op je tandenborstel vallen en poets daar heel voorzichtig je tanden mee. Houd het bij twee keer per week en zeker niet meer.
 
En wat dacht je van kaas? Kaas zorgt ervoor dat je mond extra speeksel aanmaakt en bacteriën verjaagt. Heb je na een lange nacht een keertje écht geen zin om je tanden te poetsen? Eet dan een stukje kaas.

Makkelijke trucjes voor witte tanden

Ga ook zelf aan de slag met witmakende pasta's. Duik de keuken in en probeer deze natuurlijke recepten uit voor een stralende glimlach. Maar onthoud: gebruik ze allemaal met mate. Good luck!
 
*Mix een theelepel baksoda met een klein puntje zout. Voeg een paar druppels azijn toe en mix het tot een glad geheel. Poets eerst je tanden zoals je altijd doet en poets ze daarna met deze pasta.
 
* Spoel je mond 's ochtends met appelcider azijn en poets ze daarna op de normale manier. De azijn helpt vlekjes te verwijderen, bacteriën te doden en je tanden witter te maken.
 
* Meng een halve theelepel zout met een beker water. Spoel je mond hier elke avond mee voordat je gaat slapen. Over een tijdje zul je verschil in de kleur van je tanden zien.
 
* Maak een papje van een halve theelepel zout en een halve theelepel citroensap. Poets hier vervolgens je tanden mee. 
 
* Meng een halve theelepel hydrogeen peroxide met een halve theelepel water. Voeg vervolgens een beetje baksoda toe en poetsen maar!

Zo fake je witte tanden

Vind je het allemaal een beetje te veel moeite, fake dan gewoon je witte tanden door lippenstift slim te gebruiken. Kies een koraal gekleurde of lichtrode lippenstift voor je lippen om je tanden witter te laten lijken. Licht gekleurde lippenstiften benadrukken juist het geel in je tanden. Laat die voorlopig dus maar even liggen!
 
Enne, ook een potje zoenen is goed voor je gebit. Doordat je extra speeksel aanmaakt, worden je tanden beschermd tegen plak. Jij blij, je lover blij en de tandarts blij! 
Reageer7 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 7 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Pim Battem 19 april '2018 om 11:10 bewerkt

  Ik had nog nooit gehoord dat je salie kunt gebruiken om aanslag te verwijderen. Als tijd leuk om huis-, tuin- en keukenmiddeltjes te gebruiken. Ik ga het zometeen direct uitproberen.

 • Roberto Belling

  Dankje voor de geweldige tips. Ik zit zelf al een tijdje met verkleurde tanden en probeer hier al een tijd iets aan te doen. In dit artikel http://hoetandenbleken.nl/index.php/2017/11/23/direct-witte-tanden/ vond ik ook een aantal tips die erg helpen.

 • nickyflawless

  het pureren van aardbeien en daarmee poetsen helpt ook erg goed, doordat het vruchtvlees van de aardbei je tanden "schuurt" van al het tandplak, dit gebruik ik in combinatie met een thuis tandbleekset van de webshop labdirect.info
  na een week zag je al resultaat dus zeker een aanrader

 • Liem

  Bleken ook een optie ^-^

 • Anoniem

  Ik als mondzorgkunde student wordt van bijgevoegde tekst een beetje chagrijnig. Want het is DOM als je het doet!

  ZUUR voedsel TAST je GLAZUURLAAG aan, dit hersteld NIET!
  weg is weg!
  Je tanden worden door dit laagje beschermd, als deze laag oplost worden je tanden GEVOELIGER, waardoor de laag daaronder ook makkelijker kan lossen en meer kans op gaatjes ontstaat.

  Glazuur is het hardste weefsel van het menselijk lichaam, maar je moet er wel goed mee omgaan.
  Dus:

  VOORZICHTIG met ZUUR !!

  DEZE TIP NIET VOLGEN !! :
  Nog meer goed nieuws: aardbeien zijn niet alleen superlekker, maar bevatten ook zuur waardoor je tanden witter worden. Je kunt met een aardbei langs je tanden wrijven of je kunt een aardbei pureren en je tanden er mee poetsen. Spoel daarna wel je mond goed schoon. En let op! Doe dit niet meer dan drie keer per week. Te veel zuur is namelijk ook niet goed voor je tanden.

  Kijk op:
  http://www.ivorenkruis.nl/index.cfm?id=419&zoek=erosie

 • Belize

  Ik zit nog te bedenken of ik de Crest Whitestrips ga gebruiken of iets anders (maar wat?)...

 • ddluxe

  Ik denk nieeeeet dat dit allemaal zo goed is voor je tanden, veel tandartsen waarschuwen dat bakpoeder aardbei etc niet zo supergoed voor je tanden zijn.. Maar ben mijn tandkleur ook echt zat, what to dooo :(

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen