Tanden bleken: zo krijg je witte tanden op een natuurlijke manier

Gezicht door Annelot

Een stralend tandpasta smile. Dat willen we allemaal wel! Helaas zorgt die bak koffie, dat glaasje wijn en een overgeslagen poetsbeurt voor het tegenovergestelde effect: gele tanden. Om dat te voorkomen kun je een pak geld neertellen en je tanden laten bleken bij de tandarts. Maar je kunt het ook op een natuurlijk manier doen. Met dingen die je waarschijnlijk al in huis had.

Kurkuma

Je kunt je tanden bleken met behulp van kurkuma of geelwortelpoeder. Het klinkt een beetje raar dat je tanden wit worden van zo’n felgeel goedje, maar het helpt echt om van gele aanslag af te komen. Doe een beetje van de poeder op je tandenborstel en poetsen maar!

Kokosolie

Heb je weleens gehoord van oil pulling? Dit is een manier van tanden bleken, waarbij je je mond twintig minuten spoelt met olie. Veel vrouwen doen dit fanatiek en verruilen het zelfs voor tandenpoetsen. Dat raden we je dan weer niet aan, maar een spoelen met een beetje kokosolie kan in ieder geval geen kwaad.

Zuivel

Door je tandglazuur sterk te houden, blijven je tanden ook mooi wit. Zuivel en andere producten die calcium en fosfor bevatten zijn goed voor je tandglazuur. Tanden bleken is dan vaak helemaal niet meer nodig.

tanden bleken

Baking soda

In Nederland wordt dit rijsproduct niet zoveel gebruikt, maar in Amerika en Engeland wel. Het zit trouwens ook in bijna alle tandpasta’s. Doe een beetje baksoda in een schaaltje en voeg er citroensap aan toe. Dit kun je met een tandenborstel op je tanden aanbrengen en eventjes laten intrekken.

Zout

Je kunt zout eventueel nog toevoegen aan het goedje dat hierboven is beschreven. Het helpt namelijk om tandplak te verwijderen dat veroorzaakt wordt door bacteriën. Zout helpt om je mond te ontsmetten.

Lees ook: 5 dagelijkse dingen die ervoor zorgen dat de pil minder goed werkt