9 manieren om je eyeliner aan te brengen

Gezicht door Marleen_S
Voor een sprankelende open blik doet een likje mascara wonderen. Om het geheel een finishing touch te geven, gooi je er ook een beetje eyeliner tegenaan. Alleen dat eeuwige zwarte lijntje onder je ogen... Tijd voor wat anders!


Een hele simpele, maar ontzettend leuke manier om je alledaagse eyeliner een oppeper te geven, is door je lijntje in kleur te trekken. Eyeliners heb je tegenwoordig in allerlei kleurtjes, vormen en maten, maar zit jouw kleur er niet bij, wees dan niet getreurd. Je lievelingskleur oogschaduw met een nat kwastje op je oog aanbrengen, geeft hetzelfde effect! Gebruik wel een zo dun mogelijk kwastje voor het beste resultaat!
 

De grote publiekslieveling: de winged eyeliner. Vooral populair geworden door Lauren Conrad die steevast haar oogjes in deze look verfde. Het is heel gemakkelijk. Je begint met een lijntje in je buitenste ooghoek. Trek deze zo lang als je 'm wilt hebben schuin omhoog. Trek dan een lijntje langs je wimperrand naar je buitenste ooghoek. Om de lijn mooi gebogen te krijgen, trek je van het puntje van je eerste lijntje, in een vloeiende beweging een streep naar het midden van oog. Kleur eventueel kale plekjes in en klaar is kees!


Voor een vampy look tijdens een avondje stappen is het leuk om de winged eyeliner wat heftiger te maken. Waar je bij de winged eyeliner in een vloeiende beweging het lijntje trekt, doe je dat bij deze variant juist lekker strak. Zo creëer je als het ware een punt.


Heb je kleine ogen en wil je een meer open blik? Trek dan een dun lijntje boven je oog dat steeds dikker wordt aan de buitenkant bij je ooghoek. Trek ook een lijntje onder je oog, maar stop zo ongeveer bij het midden van je oog. Trek het lijntje op het eind iets naar onder voor een optimaal effect.


Voor deze variant trek je een lijntje van je binnenste ooghoek naar je buitenste ooghoek. Trek het lijntje nog iets verder door en volg met je eyelinerpennetje je arcadeboog weer terug naar je binnenste ooghoek. Voor een zachter resultaat gebruik je een oogpotlood dat je naderhand een beetje uitveegt met een kwastje. 


Een kleine verandering met een groots effect. Trek met je eyeliner een lijntje boven je oog zoals je het gewend bent. Doe hetzelfde onder je oog, maar zorg dat de uiteinden van de lijntjes elkaar niet raken. Trek het onderste lijntje strak onder het bovenste lijntje met een beetje ruimte ertussen.


Als je wat meer tijd hebt op zaterdagochtend en iets nieuws wilt proberen, ga dan voor de grafische look. Je hebt hier alleen wel een dun kwastje voor nodig, anders wordt het een grote kliederboel. Trek het lijntje boven je oog wat extra ver door bij je buitenste ooghoek. Maak bovenstaand trappetje of maak een lusje aan het eind. Wees creatief, alles mag!


Deze eyelinerlook is alleen geschikt voor de echte daredevils onder ons. Kleur je oog helemaal in met een donkere oogschaduw en laat het in je buitenste ooghoeken uitlopen in een punt die net onder je wenkbrauw stopt. Een paar flinke lagen mascara en you're ready to go!


Liever au naturel? Teken dan geen lijntje boven je wimperrand, maar er juist onder. Trek met je vinger je ooglid omhoog en kleur het randje onder je wimpers in. Gebruik het liefst een (bruin) oogpotlood, want je oog kan geïrriteerd raken van vloeibare eyeliner. Plus, een bruine tint geeft een zachtere, natuurlijkere look.
 
Hoe draag jij je eyeliner het liefst? Welke ga jij zeker weten uitproberen?