10 x dit kun je allemaal doen met vaseline

Beauty door Paula Heeger

Een van de producten die je altijd in huis hebt is ongetwijfeld vaseline. Perfect tegen droge lippen of om even op je droge huid te smeren. Alleen kun je nog veel meer doen met dit fijne wondermiddeltje. Dit zijn 10 dingen die je kunt doen met vaseline die je nog niet wist!

10 dingen die je kunt doen met vaseline

  1. Droog haar herstellen? Smeer een klein beetje vaseline op de puntjes van je haar en laat het een paar minuten intrekken. Spoel het daarna uit met lauw water.
  2. Gebruik vaseline als make-up remover. Als je micelaire water op is, kun je gerust een beetje vaseline op een wattenschijfje doen. Zo haal je namelijk gemakkelijk je make-up eraf. En ja, dat werkt ook op je ogen!
  3. Smeer je nagelriemen in met vaseline, daar worden ze lekker zacht van.
  4. Doe een beetje vaseline op je polsen en bij je nek en spray je parfum daarna op. Zo blijft je nieuwe lenteparfum namelijk langer hangen. Hoe fijn is dat?
  5. Gebruik vaseline om een vastzittende ring van je vinger te krijgen. Als je in nood zit: vaseline to the rescue! Wedden dat het werkt? Door het gladde goedje glijdt de ring zo van je vinger af.
  6. Smeer vaseline op je haarlijn als je je haar gaat verven. Zo blijft dat deel verfvlekvrij. Wel zo fijn.
  7. In de zomer is vaseline perfect om muggen af te schrikken. Smeer het op muggenbulten of gebruik het preventief, muggen trekken de lucht van vaseline namelijk niet goed.
  8. Smeer vaseline tijdens het nagels lakken op de randen van je nagels. Zo lak je een stuk netter omdat er geen lak op je huid komt. Hallo perfecte nagels!
  9. Smeer je wimpers eens in de zoveel tijd in met vaseline om ze lekker te verzorgen en hydrateren. De dag erna zit je mascara nóg een stuk beter.
  10. Doe wat vaseline op een wenkbrauwborsteltje en breng je wenkbrauwen in vorm met de vaseline. Net als wenkbrauwwax zet het je wenkbrauwen als het ware vast.

vaseline

Vaseline Original Petroleum 250 ml bij Bol.com

Beeld: iStock