Bikinilijn waxen? Dit wil je weten

Beauty door Paula Heeger

Nu het weer lente is en straks zomer wil je er extra stralend uitzien. Met een heerlijke lente outfit natuurlijk en een van deze fijne lentejassen waar je je helemaal jezelf in voelt. Een van de dingen die je misschien ook wilt doen is je bikinilijn waxen, zodat je straks onbezorgd in je fantastische bikini of badpak kunt paraderen. Dit is alles wat je wilt weten over je bikinilijn waxen.

Bikinilijn waxen: hier moet je op letten bij het kopen van wax

Zelf je bikinilijn waxen binnenkort? Dan zijn er een paar dingen waar je echt even op wilt letten zodat je straks een smooth huid hebt en zo min mogelijk irritaties. Je vulva ontharen is natuurlijk nooit helemaal pijnloos, helemaal bij waxen niet, maar sommige wax is wél een stuk zachter dan de andere. Dit zijn de 5 punten waar je op wilt letten als je wax gaat kopen.

 1. Kijk of je voor harde wax wilt gaan of zachte wax. Harde wax is pijnlijker maar verwijdert wel beter alle haren. Zachte wax is wat milder. Als je veel ingegroeide haren hebt en/of dikke haren kun je beter voor harde wax gaan, anders is zachte wax the way to go.
 2. Check of er kalmerende ingrediënten in de wax zitten zoals aloë vera, kamille en honing. Ook ingrediënten zoals vitamine E en amandelolie zijn fijn om je huid lekker te kalmeren na het waxen. 
 3. Zorg dat je je wax goed smelt en volg altijd de aanwijzingen op de verpakking zodat de wax niet verbrand. De wax moet bijvoorbeeld niet te vloeibaar zijn. Als het de structuur heeft van honing na het smelten in een smeltpot of in de magnetron, zit je goed.
 4. Als je geen waxstrips gebruikt, zorg dan voor een goede plastic spatel om de wax mee aan te brengen. Koop die er dus altijd bij, mits er nog geen spatel bij het product zit. Zo blijven je handen schoon tijdens het bikinilijn waxen, wel zo fijn.
 5. Als je toch wax aan het kopen bent, zorg dan dat je direct een verzachtende crème koopt voor na het waxen. Ingrediënten als aloë vera en hydrocortison zijn het beste om te gebruiken na het scheren, want dit voorkomt rode bultjes en andere irritaties. 

Je bikinilijn waxen doe je zo 

Je bikinilijn waxen lijkt simpel, maar een beetje weten hoe het moet is wel zo fijn. Zeker als je het voor het eerst doet. No worries, we leggen het even aan je uit. Het belangrijkste om van tevoren te weten is dat je schaamhaar niet te kort moet zijn, anders neemt de wax of de waxstrip het haartje inclusief haarzakje niet goed mee. Laat het dus een tijdje staan voor je gaat waxen zodat je zeker weet dat alle haartjes worden meegenomen. Ready? Dit is het stappenplan:

 1. Smelt de wax in een waxsmelter, pan op het vuur of in de magnetron. Zorg dat het de structuur van honing heeft.
 2. Giet eventueel over in een kom en pak je spatel erbij. Neem alles mee naar de badkamer.
 3. Breng de wax met de spatel aan op de delen van je schaamstreek die je haarvrij wilt hebben. Breng het aan in de richting van de haargroei.
 4. Wacht tot de vloeibare wax hard wordt. Klaar? Pak dan de rand vast en trek richting de tegenovergestelde richting van de haargroei. Zo zijn alle haartjes het snelst verdwenen. En ja, in één keer alles eraf trekken werkt echt het beste. 
 5. Herhaal het proces totdat je tevreden bent met het resultaat en ga niet teveel over dezelfde stukken huid heen. Twee keer hetzelfde stuk waxen is niet fijn en zorgt voor irritaties.
 6. Breng na afloop een verzachtende crème met aloë vera aan.

PHB Ethical Beauty Aloe Vera bij Douglas.nl

3 x de fijnste wax(strips) voor het ontharen van je bikinilijn

Bikinilijn waxen #1 - Sugarwax 

bikinilijn waxen

Parissa Hair Removal System 2in1 Roll-on bij Douglas.nl

Bikinilijn waxen #2 - Waxstrips

bikinilijn waxen

Parissa Hair Removal System Wax Strips Face & Bikini - 16 stroken bij Douglas.nl

Bikinilijn waxen #3 - Warme wax met arganolie

bikinilijn scheren, bikinilijn waxen

Veet Warme Wax - Orientaalse Wax Minima - Arganolie - 250ml bij Bol.com