Bikinilijn laseren? Dit wil je weten

Beauty door Paula Heeger

Je vulva ontharen kan op allerlei manieren en een daarvan is laseren. Misschien heb je er wel eens aan gedacht maar heb je je scheermes nog niet helemaal aan de kant gelegd. No worries, in dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over je bikinilijn laseren, want het is écht niet zo eng als je misschien denkt.

Bikinilijn scheren of laseren

Door het scheren van je bikinilijn krijg je snel rode bultjes. Ondanks dat je met wat scheertips voor een flawless bikinilijn voor een zachtere huid kunt zorgen, is laseren toch de manier om snel te ontharen. En vooral: zonder rode bultjes. De haarzakjes worden bij het bikinilijn laseren namelijk direct verwijderd en na een paar behandelingen blijft het langer weg. Dat maakt je bikinilijn laseren heel fijn, omdat je het niet voortdurend hoeft bij te houden. 

Bikinilijn laseren: doet het pijn?

De vraag die iedereen is natuurlijk of je bikinilijn laseren pijn doet. Ondanks dat je het misschien best spannend vindt om het te laten doen, doet het niet heel erg pijn. Het voelt aan als kleine speldenprikjes op je huid. In veel laserapparaten zit bovendien een soort koelsysteem, zodat het minder pijn doet aan je huid. Geen zorgen dus. Als je voor behandelingen gaat, geef dan ook altijd aan dat je een beetje gespannen bent. Dat is helemaal oké! We're all in this together.

Je bikinilijn laseren #1 - Zelf laseren

De eerste manier van je bikinilijn laseren is door het zelf te doen. Dit kun je doen met een speciaal lichtapparaat. Het apparaat stuurt lichtpulsen naar je haarworstels en zorgt ervoor dat je haarzakje geen haar meer aanmaakt. Dat gebeurt nog niet na de eerste behandeling, wel als je het vaker doet. Met een apparaat blijft je bikinilijn ongeveer een halfjaar haarvrij. Fijn en makkelijk om te doen (en ook goedkoper) maar het nadeel is dat je het zelf moet doen en het lastig is om bij alle plekken goed te komen. 
 

bikinilijn laseren

Philips Lumea Advanced BRI924/00 - IPL lichtontharing bij Bol.com

Je bikinilijn laseren #2 - Een behandeling laten doen 

Als je het niet zelf wilt doen, doe je natuurlijk een behandeling bij een laserspecialist. Zorg dat je eerst een intakegesprek hebt zodat je nog even alle vragen kunt stellen en dat je een behandelaar krijgt waar jij je bij op je gemak voelt. Als dat zo is, ga dan door naar de eerste afspraak. Een paar tips voordat je je bikinlijn laat laseren:

  • Epileer, wax of scheer vier tot zes weken voor je eerste behandeling niet. Je haarzakjes moeten goed zichtbaar zijn, dus hou daar rekening mee. Met scheren beschadig je het haarzakje juist en dat wil je niet voor de behandeling. Anders kan het namelijk zo zijn dat je laserbehandeling niet goed lukt. 
  • Wees er bewust van dat je bikinilijn laseren langer duurt dan één behandeling. Meestal heb je zes tot acht behandelingen nodig zodat het haar echt lang of semi-definitief wegblijft. 
  • Een laserbehandeling zorgt ervoor dat je schaamhaar wegblijft, maar wees je er wel van bewust dat het ooit (deels) terug kan komen. Dat gebeurt door hormonen, als je zwanger bent of in de overgang bent bijvoorbeeld. Informeer hier ook even naar bij je laserspecialist.