Beauty / Lichaam
Lichaam

Scheertips voor een flawless bikinilijn

Een gladde bikinilijn? Hmmm… Rode bultjes, heel veel jeuk, wondjes en ingegroeide haren zul je bedoelen! Maar daar heb je vanaf nu niet meer last van, want met deze scheertips ga jij helemaal onbezorgd de zomer door! Lees je mee?
 
Scrubben
Exfoliatie - je huid ontdoen van dode huidcellen - is dé sleutel tot het behoud van een stralende huid van je gezicht en lichaam, maar wist je ook dat het een cruciale stap is om scheerirritatie te voorkomen? Dode huidcellen kunnen het haarschachtje verstoppen, waardoor je last krijgt van ingegroeide haren. Door regelmatig te scrubben voorkom je verstopping van de haarschachtjes. Gebruik een mild scrubproduct - je huid daar beneden is immers erg gevoelig en kwetsbaar - of maak zelf een scrub van suiker, jojoba- of amandelolie. En als je toch bezig bent; neem dan ook gelijk je oksels mee. Ga niet te hard te werk, maar wrijf de scrub zachtjes met een warm washandje over je  bikinilijn en venusheuvel.

 
Weken in warm water
Scheer aan het einde van een warme douche of bad. Dan staan je poriën meer open en zijn de haartjes weker. Dit maakt het scheren eenvoudiger én zorgt voor een gladder eindresultaat. Koud water daarentegen sluit de poriën en maakt de huid stugger, met lelijke wondjes tot gevolg. Au...
 
Een scherp mes
Ja dit is erg voor de hand liggend, maar je hebt vast en zeker een keer geschoren met een bot of veelgebruikt mes (‘ach, dat kan nog wel een keer’, zul je denken). Voor je bikinilijn is een scherp en schoon scheermes een vereiste. Gebruik dus niet een mesje waar je al een maand je benen mee scheert. Daarnaast is het belangrijk dat het scheerapparaat meerdere mesjes achter elkaar heeft en moet tussen de mesjes een strookje rubber zitten. Dat vormt namelijk een beschermend laagje tussen de mesjes en je huid. Wegwerpmesjes zijn daarom absoluut niet geschikt om je intieme zone bij te werken. Wij adviseren een scheermes voor mannen, deze scheermessen blijven veel langer scherp dan de vrouwelijke varianten.
 
Kalmerende, beschermende scheergel
Breng een ruime hoeveelheid scheergel (speciaal voor de gevoelige huid) aan. Een scheergel zorgt dat het mesje soepel de haren kan verwijderen. Neem voor de zekerheid een ongeparfurmeerde PH-neutrale gel. Dan weet je zeker dat je geen irritaties krijgt. Als alternatief kun je ook kokosolie gebruiken. Waar dat allemaal wel niet goed voor is hè? Kokosolie hydrateert en beschermt de huid onmiddellijk.
 

Scheer in de richting van de haargroei
Met een beschermende scheergel of kokosolie op je bikinilijn en een fris, scherp scheermes kun je beginnen! Oja, goed om te weten: als je schaamhaar nog op volle lengte is, moet je het eerst bijknippen voordat je met een scheermes aan de slag gaat. Je wilt namelijk écht niet dat je scheermes vast blijft zitten in je schaamhaar! Scheer vervolgens in de richting van de haargroei (dat is meestal naar beneden). Houd de huid zo strak mogelijk om wondjes te voorkomen. Daarnaast is het haar down under stugger, dus je komt in de verleiding om je scheermes harder tegen de huid aan te drukken, maar doe dat niet. Dit zal alleen maar leiden tot meer problemen, denk aan bijvoorbeeld infecties. Ga voorzichtig te werk. Geduld is een schone zaak!
 
Scheer tegen de haargroei in
Voor een extra glad resultaat kun je zodra alles glad is nog een keer tegen de haargroei in scheren. Let wel, dit is niet voor iedereen weggelegd. De één heeft sneller last van ingegroeide haartjes dan de ander. Het is even uitproberen om te kijken of jouw huid dit aan kan.
 
Na het scheren: voorkom rode bultjes & irritatie
Droog je intieme zone goed af (wrijf niet te hard met de handdoek, dit kan ook weer leiden tot een ruwe, droge huid of irritatie). Gebruik babypoeder, zinkzalf, tea tree olie of kokosolie om rode bultjes en andere irritaties te voorkomen en breng dit elke ochtend aan. Het is een kwestie van uitproberen wat het beste bij jou werkt. Tegenwoordig zijn er ook speciale middeltjes die irritaties na het scheren helpen te voorkomen, bijvoorbeeld PFB Vanish.

 
Het juiste ondergoed
Druk en wrijving zijn veel voorkomende oorzaken van irritatie, zoals rode bultjes en ingegroeide haren. Een belangrijke manier om dit te minimaliseren is het dragen van het juiste ondergoed. Dus geen synthetische strings en kanten ondergoed meer helaas (oké, alleen als het niet lang aanblijft dan). Draag katoenen ondergoed. Katoen neemt vocht goed op, broeit niet en ventileert uitstekend, dus minder irritaties!
 
Let op!
Heb je na je laatste scheerbeurt een aanval van rode bultjes en ingegroeide haren? Het beste is om tijdelijk niet te scheren, tot de huid weer helemaal is hersteld. Scheren over een reeds ontstoken huid kan leiden tot een ernstige infectie en littekens. Voelt je huid warm en pijnlijk aan en ziet het er anders uit dan normaal? Maak dan een afspraak bij je huisarts, zodat hij of zij kan kijken of je te maken hebt met een infectie.
 
Ga zo doorrrr
We zijn mensen, dus zodra we een optimaal resultaat hebben bereikt, hebben we de neiging om te verslappen. Niet doen! Als het gaat om een gladde, bult- en jeukvrije bikinilijn, moet je je best blijven doen. Je wilt toch de hele zomer flawless op het strand lopen?
 
Wat is jouw scheertip voor een smooth bikinilijn?