Hit op TikTok: fake freckles maken met haarverf

Beauty door Romy

Als je TikTok hebt, zal je deze trend misschien wel kennen. Je kunt dus met haarverf fake freckles maken! Hoe leuk! Maar hoe doe je het en is dit niet mega schadelijk voor je huid? We leggen het je uit.

Fake freckles met haarverf

Met de populaire spuitbusjes van L’Oréal Paris gevuld met haarverf, maak je easy sproetjes op je gezicht. Hoe? Koop een donkere kleur haarverf (we hebben hieronder een aantal voorbeelden staan). Het zijn eigenlijk spuitbusjes gevuld met haarverf, bedoeld voor uitgroei van de haarlijn. Maar tegenwoordig gebruiken meiden het dus om sproetjes mee te maken.

Spuit een beetje van de haarverf op je huid en tadaaaaa. You have freckles!

(zie tekst onder video)

@stephani.p

✨Fake freckles✨ What's next? 👀 IG: Stephani.p_

♬ original sound - Stephh💠

Is het niet slecht voor je huid?

Het is niet verstandig om de haarverf iedere dag op je huid te spuiten. Het is niet voor niets HAARverf. Je kan het best een keer gebruiken voor in de zomer of voor als je een keertje een feestje hebt, maar gezond is het niet. Wat je wel moet weten is dat haarverf niet kankerverwekkend is en dat je eerst even een klein beetje van de spray op je arm test, voordat je het op je gezicht spuit. Het kan zijn dat je huid een allergische reactie krijgt en je misschien wel last krijgt van uitslag. Dat willen we natuurlijk niet! Check hieronder de haarverf waarmee je de freckles kunt maken!

Haarverf uitgroei, Bol.com | €5,50 (middenbruin)

Haarverf uitgroei, Bol.com | €15,- (bruin)