Zo creëer jij de 'no make-up look' als een pro

Make-up door Redactie Ze.nl

Je houdt niet van een dikke make-uplaag op je gezicht, maar wel van er verzorgd uitzien? Ga dan voor de ‘no make-up look’. Het laat je gezicht stralen en ziet er effortless uit! Geldt het motto: ‘less is more’ ook voor jou? Dan is het zeker de moeite waard om deze pro-tips op te volgen.

no make-up make-up

Lees ook: De 10 best verkochte make-up producten van dit moment

Basis

Alles begint bij een goede hydratatie en verzorging van het gezicht. Dus voeg een goede dagcrème toe aan jouw dagelijkse skincare routine. Breng een dun laagje aan en laat het minimaal 5 minuten intrekken. Onze favoriet is de lijn Aquasource van Biotherm. Deze heeft varianten voor de vette of droge huid en trekt snel in.

 

Primer

Een primer is een must, die zorgt ervoor dat de make-up goed op zijn plek blijft zitten. Er is tegenwoordig voor elk huidtype een primer. Als je een droge huid hebt, kun je het beste gaan voor een primer op créme of olie basis. Deze geeft je huid een zachte glow en een frisse uitstraling. Wil je dat je huid minder gaat glanzen? Of ben je juist op zoek naar één die je poriën minder zichtbaar maakt? Wij raden je hiervoor de PORE-LESS Mattifying Pore Eraser van My Clarins aan. 

 

Foundation

Foundation geeft de illusie van een perfect perzikhuidje en is dus onmisbaar voor de no-make-up look. Je kunt kiezen voor een licht dekkende foundation, of een BB- of CC-cream als je de huid wil laten 'ademen'. Het oogt smooth, maar nog wel au naturel. 

 

Concealer

Heb je last van oneffenheden of wallen? Dan is concealer je beste vriend. Gebruik een spiegel in een goed verlichte kamer, om te voorkomen dat je te veel aanbrengt. Het moet nog wel natuurlijk blijven ogen.

 

Poeder

Als je een vette huid hebt, moet je een matterende poeder zeker niet overslaan. Heb je een normale huid of droge huid? Dan hoef je alleen af te poederen als je wat foundation hebt aangebracht. Doe een kleine hoeveelheid matte poeder op je kwast. Breng het lichtjes aan op de plekken waar het te veel shinet.  

 

Wangen

Een blush maakt je gezicht net iets levendiger. Let wel op dat de teint nét iets donkerder is dan je eigen huid. Vooral de combi Joues Contraste Blush van Chanel met de foundation Estée Lauder Double Wear zijn we weg van! Ook bronzer moet je niet overslaan. Neem een lichte bronzer en breng deze in aan op je haarlijn, jukbeenderen en kaaklijn. Breng nog een beetje aan op je neus voor een zomerse glow. We herhalen het nog even een keer: ‘less is more’.

 

Highlighter 

Dit product zorgt voor een gezonde gloed. Breng een klein beetje aan op je jukbeenderen, onder je wenkbrauwen en het puntje van je neus. Ook kun je in je binnenste ooghoeken wat aanbrengen, hierdoor zie je er fris en wakker uit. 

 

Ogen

Je kunt een nude oogschaduw aanbrengen voor een ‘wakkere blik’. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een zacht bruin of zwart lijntje met een oogpotlood te maken. Krul daarna je wimpers en breng één laagje mascara aan, zodat je de no make-up make-up look behoudt. Vergeet ook hier je primer niet als je oogshaduw aanbrengt.

 

Wenkbrauwen

Als je van jezelf al volle wenkbrauwen hebt, hoef je je er vrij weinig aan te doen. Zo niet? Dan kun je ze licht intekenen. 

 

Lippen

Last but not least. Sla vooral je lippen niet over bij de no-make-up look. Het enige wat je nodig hebt is een nude lipstick of lippenbalsem met een licht kleurtje. Mat of glans, dat is aan jou!

 

Lees ook: Jeugdsentiment: HEMA brengt de make-up stackers terug!