TikTok heeft een nieuwe make-up trend! Dit is de ‘berry girl’ trend

Make-up door Maya Luz

Make-up trends die naar eten zijn vernoemd, die zien we wel vaker verschijnen op TikTok. En ook in 2024 komen er nieuwe trends langs die wij natuurlijk niet willen missen! De meest recente trend waar wij fan van zijn is de 'berry girl' trend. Dit moet je erover weten.

Lees ook: Dit zijn de beste make-up dupes van dit moment 

Wat is de 'berry girl' trend?

Op TikTok zijn ze niet vies van een make-up trend die is vernoemd naar eten. We kennen bijvoorbeeld al 'latte make-up' of de 'vanilla girl' look. Voor de lente van 2024 duikt er een nieuwe trend op, namelijk de 'berry girl' look. Deze look is precies wat de naam al doet denken. De kleuren die je voornamelijk gebruikt voor deze look zijn berry tinten. Denk hierbij aan een prachtige berry toon voor op de lippen, maar ook op de wangen en zelfs op de ogen kan de kleur gedragen worden. Deze specifieke kleur staat prachtig bij iedere huidskleur en is dus de perfecte universele trend voor deze lente.

Zo creëer je de berry look

Voor de berry look heb je verschillende opties. Je kunt je look bijvoorbeeld focussen op de lippen, op de huid of op de ogen, maar ook op twee van de drie of zelfs alle drie. Ga voor je basis voor een tinted moisturizer of een foundation met een lichte dekking voor een natuurlijke look. Voeg eventueel een glowy primer toe voor een gezonde gloed. Voor de ogen kun je kiezen voor een eyeliner of een oogschaduwlook met berry tonen. Denk bijvoorbeeld aan een sexy smokey eye voor een avondlook of voor een toffe smokey eyeliner voor een subtielere look. Probeer voor beide looks deze oogschaduw van Mac!

Leg je liever de focus op de lippen? Ga dan voor een mooie matte lipstick met een bessentint, zoals deze van Charlotte Tilbury. Of ga juist voor een juicy lipgloss die nog meer aandacht op je lippen vestigt. Maak de look vervolgens af met een bijpassende blush, zoals deze van Dior. Als je geen blush heb in een bessentint, kun je ook je lipstick als blush gebruiken. Breng een klein beetje aan met je vingers en vervaag dit. Werk in dunne laagjes om ervoor te zorgen dat het product gemakkelijk vervaagt. Door je lipstick als blush te gebruiken creëer je een mooie samenhang, en ziet je make-up er natuurlijker uit.

@naomiramirezp Berry girl makeup 🫐🍇 #maquillaje #berrygirl #berrygirlmakeup #maquillajetutorial ♬ flower day - jeanie

Lees ook: 4X plekken waar je lippenstift nog meer kunt gebruiken