4X plekken waar je lippenstift nog meer kunt gebruiken

Make-up door Anjali

Lippenstift op je lippen doen is geen verrassing, maar dat het ook nog voor andere dingen plekken op je gezicht handig is? Wij zetten het op een rij

Lippenstift als oogschaduw

Crème oogschaduw is weer helemaal in: omdat het geen poederige uitstraling heeft geeft het een natuurlijke look. Een crème oogschaduw blijft veel beter en langer zitten dan oogscahduw in poedervorm. Heb je nu geen crème oogaschaduw, dan kun je ook lippenstift gebruiken. Smeer dit in kleine hoeveelheden pp je ooglid, en zorg ervoor dat het niet te veel bij de wenkbrauwboog in de buurt komt. Het is ook goed om in laagjes te werken: één dikke laag is wel heel overheersend, en om het subtiel te houden kun je beter stapelen met dunne en lichte lagen.

Blush

Ook blush blijft nog een hele tijd in de mode, maar blijft wederom langer zitten in de vorm van crème. En wat is nu die perfecte kleur rood of roze? Juist ja, dezelfde kleur als die van je lipstick. Een paar likjes op de wangen en het lijkt net of je een behandeling bij de schoonheidsspecialiste hebt gedaan. Maar kijk uit: ook hier kun je maar beter in laagjes werken, en heel goed belnden op de huid: teveel product op één deel van de wangen en je hebt een look waar Bassie jaloers op zou zijn.

Anti-wallen

Zélfs je wallen hebben profijt van lippenstift. Het werkt namelijk zo: lipstick corrigeert, verbergt of versterkt de ene kleur door een andere erop aan te brengen. Hierbij kun je groene en blauwe plekken goed verbergen met een rode kleur. Het werkt als het ware al kleurcorrector. Maar zorg er dan wel voor dat je niet alleen de lipstick gebruikt, maar dat je er nog een foundation, concealer of BB-cream overheen doet, zodat je straks niet emt rode vlekken onder je ogen rondloopt.

Highlighter

Met een beetje lippenstift kun je prima delen van het gezicht highlighten. Dit zorgt ervoor dat je gezicht nog frisser lijkt. Dat klinkt gek als je denkt aan rode lipstick, maar we bedoelen dan door het gebruik van doorzichtige en glimmende lipgloss. Smeer de lipgloss in dunne laagjes bijvoorbeeld op de wenkbrauwboog net onder de wenkbrauw zelf. Ook zul je het kunnen gebruiken aan de binnenkant van je ogen en op de jukbeenderen om er extra clean uit te zien. Daarnaast werkt lipgloss als hele goede lijm voor highlighter in poedervorm. Smeer in dit geval een dun laagje op de delen van het gezicht waar je de highlighter aan wilt brengen, en dep voorzichtig de highlighter erbovenop.