14 andere dingen die je kunt doen met vaseline

Make-up door Fleur
Ja, we horen je al denken: wat is dit voor smerig artikel? Maar nee, we blijven deze keer netjes. Vaseline, we love it. Naast het insmeren van droge plekken, kun je er namelijk nog veel meer mee. Deze 14 dingen, bijvoorbeeld!

We zagen het bij oma op de kaptafel, bij mama in het badkamerkastje en we komen het nu tegen in onze beautykast: vaseline. En we houden ervan. Zodra we ergens een droog plekje hebben, smeren we er onze trouwe petroleumjelly op. Maar met vaseline kun je nog veel meer. Wij noteerden 14 andere functies die dit wondergoedje heeft.

Allesverwijderaar

Vaseline is perfect voor als je iets los wilt krijgt wat vast zit. Echt. Krijg je bijvoorbeeld je ring niet af? Smeer wat van het spul op je vinger en binnen no time glijdt de ring van je hand. Restje wimperlijn op je ogen? Je hoeft bij wijze van spreken maar naar je pot vaseline te wijzen of het komt er al af. Krijg je ergens een de dop niet van af? Probeer, voor je gaat hakken en zagen, eerst even of de wonderjelly iets kan doen. Dikke kans van wel.
 

 
Haarhechter
Mocht je last hebben van gespleten haarpunten, maar even niet naar de kapper kunnen: vaseline is je vriend. Als je er een klein beetje van in je haarpunten smeert, plak je deze tijdelijk aan elkaar. Je haar ziet er dus weer even als nieuw uit.
 
Hondenpootbeschermer
In het bezit van een hond en van plan een flinke sneeuwwandeling te maken? Smeer Banjers pootjes dan in met wat vaseline. Dit voorkomt dat er ijsballetjes tussen zijn tenen ontstaan. Ga overigens niet als een malle aan de gang met je pot, want te veel vaseline maakt zijn voetjes weer te zacht.
 
Hyperhydrateerder
Toe aan een eenmalige quick fix voor je droge huid? Smeer dan voor je gaat slapen een laag vaseline op je gezicht. Je hoeft niet bang te zijn dat je de volgende ochtend wakker wordt met vijftig kraters op je koppie: het is een fabeltje dat vaseline je poriën verstopt.
 
Megamenger
Heb je ergens wat restjes blush of lippenstift over? Meng deze met je vaseline en je hebt binnen een handomdraai een lipgloss. 
 
Lipstickvanger
We love mooigestifte lippen, we don’t love mooigestifte tanden. En dus breng je voor het opdoen van lipstick wat vaseline aan op je tanden, wat voorkomt dat die kleur rood daar op terechtkomt.
 
 
Oogledenbuddy
Droge oogleden verdwijnen als sneeuw voor de zon als je er wat vaseline opsmeert. Echte eyecatchers van je kijkers maken? Doe een laagje van de good old petroleumjelly op je oogleden nadat je je oogschaduw hebt aangebracht. Hallo wetlook! Wil je je oogschaduw nog meer laten knallen? Breng de vaseline dan aan vóór je oogschaduw opdoet. Hierdoor wordt de kleur intenser.
 
Parfumvriend
Wil je de hele dag lekker blijven ruiken, maar heb je geen zin om je fles parfum mee te zeulen? Smeer dan op de plek waar je je luchtje wilt spuiten eerst wat vaseline. Je parfum hecht zich daar namelijk aan, waardoor het langer blijft zitten.
 
Nagelriemcrème
Voor gezonde nagels is het essentieel je nagelriemen soepel te houden. Dat kan eenvoudig door er eens per dag wat vaseline op te doen.
 
Nagellakhulpje
Je kent het wel: ben je lekker je nagels aan het doen, komt het halve potje op je vinger in plaats van op je nagel terecht. Als je voor het lakken wat vaseline rond je nagel smeert, haal je nagellakresten er supermakkelijk af. Je kunt vaseline op die manier ook gebruiken als je haarverf op je huid morst. 
 
 
Nagelglans
Soms oogt je nagellak wat dof, maar heb je geen tijd meer om je nagels fatsoenlijk opnieuw te doen. Ook dan biedt vaseline weer uitkomst: als je er wat van op je nagels smeert, glanzen ze weer als nooit tevoren, al is het maar voor even.
 
Superscrub
Als je toe bent aan een lekker beautyavondje: mix eens wat zout of suiker met vaseline. Op die manier heb je binnen no time een scrub voor je handen, voeten en lippen. Je kunt, als je je lippen van een scrubbeurt wilt voorzien, ook wat vaseline op een oude tandenborstel doen en daarmee zachtjes over je lippen gaan.
 
Voetencrème
Last van droge pootjes? Smeer ze in met vaseline, trek je sokken daarna aan en laat deze een nachtje zitten. 100% dat je de ochtend erna wakker wordt met zachte voeten.
 
Wenkbrauwgel
Niet alleen je coupe, maar ook je wenkbrauwen hebben weleens een tembeurt nodig. Die boogjes boven je ogen krijg je eenvoudig in model met een beetje vaseline (en eventueel een oud mascaraborsteltje).

Hoe gebruik jij vaseline?