Helft vrouwen pas make-uploos na een jaar daten

Make-up door Marleen_S

Je wilt er natuurlijk op je paasbest uitzien voor je kersverse lover. Gauw een likje make-up erop, want op je date verschijnen met een naakt gezicht? Hell no. Sterker nog, we laten ons pas make-uploos zien na ruim een jaar daten…!

 
Dat wij vrouwen van nature onzekere wezens zijn, kunnen we niet ontkennen. Tja, geef ons eens ongelijk, want al die pukkels, rimpels en vlekken in ons gezicht maken ons er ’s ochtends nou niet echt appetijtelijker op. Vinden we zelf dan. Dus helpen we Moeder Natuur gewoon een handje met een beetje make-up.
 


Geen make-up? Geen date!

Geen vrouw overboord, toch? Dat er onder die driedubbele laag muurverf het één en ander verborgen ligt, hoeft jouw nieuwbakken date niet te weten. Laat hem maar in de illusie van jouw photoshopwaardige verschijning.
 
Toch komt er een keer dat moment waarop je zonder make-up in zijn aanwezigheid moet verschijnen. Volgens een nieuw onderzoek stellen we dat moment dan ook wat graag uit. We laten er maar liefst een jaar (!) daten overheen gaan voor we ons blotebillengezicht aan onze Jacob laten zien, aldus DailyMail.
 
De naakte waarheid
Voor dit onderzoek werden vrouwen tussen de 18 en 30 jaar ondervraagd. Ruim de helft van de dames gaf aan niet make-uploos te durven afspreken met een nieuwe lover. Gek genoeg vinden we het juist minder eng om ons evakostuum in zijn nabijheid te showen, want 51% geeft aan het na een halfjaar geen probleem te vinden om compleet butt naked te gaan waar hij bij is. Conclusie van het onderzoek: blotebillengezicht nee, maar écht blote billen, kom maar door! 
 


Eigenaresse van het beautymerk Flint + Flint, Maxine Flint, die het onderzoek leidde, is verbaasd over de resultaten. “Veel vrouwen zijn zo onzeker over hun huid, dat ze zich zo lang mogelijk achter een laag make-up verschuilen. We hadden eerlijk gezegd verwacht dat vrouwen onzekerder zijn over hun lichaam dan over hun huid.”
 
Niet zelfverzekerd genoeg
Eén van die vrouwen is de Engelse Lara Peterson. De 25-jarige schone is erg onzeker over haar huid en raakt al in paniek bij de gedachte dat mensen haar onaantrekkelijk vinden, wanneer ze haar zonder make-up zouden zien. Vooral de mannen. “Op vakantie, bijvoorbeeld, ga ik nooit met mijn hoofd kopje onder, omdat ik bang ben dat mijn make-up er vanaf spoelt. Ook al hebben tot nu toe al mijn vriendjes gezegd dat ik ook mooi ben zonder make-up, ik voel me gewoon niet zelfverzekerd genoeg.”
 
Wanneer durf(de) jij make-uploos te verschijnen voor je nieuwe vriend? Of heb je daar helemaal geen problemen mee?