Korte kapsels: 5 manieren om kort haar te rocken

Haar door Paula Heeger

De lente komt er weer aan, tijd voor een nieuw kapsel! Misschien denk je er wel aan om je lange lokken af te laten knippen. Even wat inspiratie nodig? Dit zijn de 5 mooiste korte kapsels en dit is hoe jij ze dit voorjaar kunt rocken. 

Korte kapsels #1 - Kies voor een trendkleur

Als je er deze lente echt uit wilt springen met je kapsel, kies dan voor een trendkleur. Korte kapsels in een peachy tint of roze tint zijn namelijk helemaal on trend. Vraag altijd advies aan je kapper over welke tint het beste bij de ondertoon van je huid past. Ook is het slim om te kijken welk kapsel bij je gezichtsvorm past, zodat je niet té kort gaat.

Korte kapsels #2 - Voeg wat highlights toe

Eén van de fijne oplossingen voor korte kapsels die eigenlijk altijd kan in de lente, zijn highlights. Zelfs als je van jezelf blond haar hebt, kun je kiezen om er een lichtere kleur doorheen te laten verven. Of een trendkleur zoals vanilleblond of peachy, natuurlijk! Welke kleur je ook kiest, met highlights valt jouw korte kapsel lekker op. 

Korte kapsels #3 - Ga voor een bob of lob

Zin om echt kort te gaan? Kies dan voor een klassieke bob, want ook deze tijdloze korte kapsels mogen in 2022 nog steeds. Wie liever wat langer haar wil houden kan voor een lob kiezen - een lange bob. Zo heb je toch een stuk van je haar af, maar heb je niet meteen een heel kort kapsel.

Korte kapsels #4 - Hair frosting

Een andere trend die we zien, is hair frosting. Hair frosting is eigenlijk het nieuwe highlighten. Het wordt ook wel een mix van highlights en balayage genoemd, omdat er subtiele lichtere lokken door je haar of korte kapsel worden geverfd. Kortom: een fijne haartrend als je wel iets van blond in je haar wilt, maar highlights too much vindt.

Korte kapsels #5 - Ga voor een strawberry blonde lob

Als laatste zien we nog een trend als het om korte kapsels gaat: de strawberry blonde lob! Een lange bob in één van de trendkleuren van het moment. En het fijne is dat deze zachte perzik (of soms meer roze) tint bij vrijwel iedereen goed kan staan. Op naar de kapper dus voor zo een kort kapsel!