De leukste kapsels met een haarclip

Haar door Jennifer

Wanneer je even geen moeite wil doen voor je haar, is een haarclip de perfecte oplossing. Hiermee fix jij binnen no time je kapsel op een leuke manier! De haarcliptrend ontstond ooit in de nineties en ook nu gaan we nog graag terug naar die goede, oude tijd van grote haarclips én kleine vlinder haarclipjes.

Lees ook: Haar opsteken: dat doe je zo

Opgestoken kapsel met haarclip

Dit is een heel simpel kapsel, maar staat wel hartstikke leuk. Je hoeft alleen je haar naar achteren te draaien en vervolgens omhoog te houden. Klem het dan vast met bijvoorbeeld deze doorzichtige, grote haarclip met madeliefjes.

‘Bella Hadid kapsel’ met haarclip

De grote haarclip, ook wel ‘de haarclip van Marie Claire’ genoemd, ging afgelopen zomer gigantisch viral, maar blijft ook nu een handig haaraccessoire. Celebs als Bella Hadid dragen de grote haarclip maar al te graag. Met dik haar kan zo’n kapsel met haarclip lastig zijn. Gelukkig hebben we de oplossing: maak eerst een staart in je haar. Vervolgens maak je een draai in je haar, alsof je een knotje maakt. Alleen ga je niet helemaal rond, maar vouw je je haar gedraaid omhoog. Zet dit nu vast met deze extra grote haarclip en voilá!

Half opgestoken kapsel met haarclip

Geen zorgen als je je haar liever los draagt. Een haarclip kun je ook combineren met een half opgestoken kapsel. Er zijn twee manieren van een half opgestoken kapsel. Je hebt het kapsel, waarbij je twee haarplukken iets naar voren schuift en omhoog. Hierdoor krijg je direct meer volume. Zet het vervolgens vast met bijvoorbeeld deze grote, groene haarclip. Een ander leuk, half opgestoken kapsel is de half opgestoken knot. Je neemt de bovenste helft van je haar en draait een knot, maar let op! Maak alleen één rondje, daarna zet je de haarclip onder de knot. Het overige haar laat je lekker los hangen.

90’s kapsel met kleine haarclips

Dan hebben we nog een kapsel, dat misschien wat schattig overkomt. Toch is het stiekem een heel leuk kapsel. Wie houdt er nou niet van nostalgie? Dit kapsel met kleine haarclips in de vorm van vlindertjes brengt ons direct terug naar de nineties. Gebruik er twee op symmetrische wijze of een hele rij aan vlinders. Vind je de vlinders toch iets te lief? Ga dan bijvoorbeeld voor deze kleine, pastelkleurige haarclips.

 

Vlechtje met haarclip

Wanneer je denkt aan kapsels met een haarclip, dan denk je misschien niet zo snel aan een vlecht. Toch is het een leuk idee om je vlecht af te sluiten met een mooie haarclip. No worries als de haarclip een beetje uitsteekt. Wanneer je een stijlvolle haarclip zoals deze draagt, zal niemand zich eraan storen!

 

Lees ook: 10 x kapselinspiratie voor de leukste hairdo's

Beeld: Getty Images