De beste kapsels voor dun haar

Haar door Redactie Ze.nl

Ben je, jammer genoeg, niet gezegend met een volle bos haar? Geen nood! Je kunt aan de slag gaan met tientallen volumeproducten, maar een goed begin is het halve werk. Jouw kapsel staat of valt (slap) bij het juiste model. Er zijn genoeg coupes die jouw haar weer een boost geven, ook met dun haar. 

Lees ook: Bruin haar? Zo weet je of blond jou goed staat

Laat je haar groeien tot maximaal schouderlengte

Hoe mooi het ook is om lang haar te hebben: hoe langer je haar, hoe zwaarder het wordt. Als je je haar langer laat groeien, zal het dus ook slapper naar beneden hangen. Door je haar tot schouderlengte (of korter) te laten knippen, ziet het er al voller uit.

Meer op Instagram

Laagjes

Met behulp van laagjes zal je haar er speelser, en ook dikker uitzien. Houd wel in je achterhoofd dat je niet te veel laagjes laat knippen, want dit zal juist weer averechts werken.

Meer op Instagram

Schuine pony

Er wordt vaak aangeraden om een pony te knippen, maar doe dit alleen als je bereid bent om er elke dag producten in te doen. Een pony heeft eenmaal veel aandacht nodig, want het ziet er sneller vet uit bij dun haar. Een schuine lok is dan ook een betere oplossing.

Meer op Instagram

Lees ook: Deze real-life Rapunzel heeft het mooiste haar ooit

Pixie cut

Een pixie cut staat heel elegant bij vrouwen met dun haar. Draag je haar achter je oren, dit is iets waar vrouwen met dik haar jaloers op zullen zijn.

Meer op Instagram

Paardenstaart

Wil je je haren graag vast dragen? Maak een paardenstaart en wikkel vervolgens een pluk haar om de staart heen. Het resultaat ziet er chic uit, en je haar oogt wat dikker. Doe volumepoeder of wat droogshampoo door je haar om het meer volume te creëren.

Meer op Instagram

Style het niet te netjes

Messy mag! Gebruik volumemousse om je haar meer dikte te geven. Maak vervolgens een rommelige knot.

Lees ook: 7 x Simpele trucjes om meer volume in je haar te krijgen