7 x Simpele trucjes om meer volume in je haar te krijgen

Haar door Michelle Habets

Een kapsel met lekker veel volume: een lucky few zijn ermee gezegend, maar voor de meeste van ons is het slechts een droom. Als je steil en sluik haar hebt, is het bijna mission impossible om de hele dag een volumineuze coupe te houden. Maar hang de haarspray nog niet aan de wilgen... Dit zijn de zeven beste trucjes voor dat va va voom-effect in je haar.

Lees ook: 10 x Dit moet je weten voordat je je haar blond verft

Scheiding veranderen

Heb jij sinds 2000 dezelfde haarscheiding? Stap eens uit je comfortzone en geef je lokken een zwaai naar de andere kant. Zo krijgt jouw hairdo een echte volumeboost en krijg jij, gratis en voor niets, een nieuwe look.

Conditioner

Gebruik je conditioner tijdens het wassen van je lokken? Nee, je hoeft hem niet vaarwel te zeggen, tenzij het een zwaarwegende conditioner is. Siliconen en sulfaat in het product maken je haar zwaarder en daardoor zakt je coupe in elkaar.

Volgorde

Wist je dat de volgorde waarop je shampoo en conditioner gebruikt ook invloed kan hebben op het volume in je haar? Volgens Philip B, haarstylist van de sterren, is het beter om je wasroutine te beginnen met een conditioner en te eindigen met shampoo. Conditioner is namelijk bedoeld om je hairdo een stuk zachter te maken en maakt het ook slapper, vertelt hij aan InStyle. Door de shampoo als laatste te gebruiken was je alle restjes conditioner eruit. Op deze manier heb je het beste van twee werelden! Het is wat onwennig, maar het geeft wel het gewenste effect.

Föhnen

Met de goede, oude föhn creëer je snel en gemakkelijk de nodige volume. Föhn je natte kapsel droog door voorover te buigen en je handen door je haren te gaan. Gooi je hoofd weer naar achteren. Schud het in model en fixeer met wat haarspray. Voor volume die de hele dag meegaat, gebruik je een krulborstel bij het föhnen.

via GIPHY

Touperen

Doe eens gek en toupeer je haar. Deze jaren 80-trend kost nét even wat meer tijd en energie, maar levert je een bos haar op waar je U tegen zegt. Let er wel op dat je dit doet met een speciale toupeerkam, zo beschadig je je hoofdhaar zo min mogelijk.

Producten

Haarspray, droogshampoo en volumemousse, hoe meer hoe beter? Nee, toch kun je beter zuinig zijn met deze producten. Gebruik telkens maar een klein beetje, want meer heeft je haar echt niet nodig. Als je te veel gebruikt wordt je haar alleen maar zwaarder en slapper.

Slapend krullen krijgen

Wil je de ochtend beginnen met een volumineuze coupe? Maak de avond hiervoor met een haardonut een knot op je hoofd, zorg ervoor dat je haar handdoek droog is. Maak deze knot door je haarlokken om de donut heen te wikkelen. Zet de puntjes van je haar vast met een schuifspeldje en you’re ready to sleep. Haal de donut ’s ochtends uit je haar, fixeer met volumespray en tadaaa! Een coupe met volume én krullen. En jij bent lekker snel de deur uit.

Lees ook: 6 x de mooiste bruidskapsels kort haar