Beauty / Haar
Haar

Mysterie opgelost: grijze haar eruit trekken is twee erbij?

Reageer 0

We kennen allemaal de uitspraak ‘als je er één grijze haar uittrekt groeien er twee voor in de plaats terug’. Dat is natuurlijk paniek geblazen, want dat zou betekenen dat je nooit meer van die grijze haar afkomt. Vanaf vandaag zijn je zorgen over je beginnende grijze lokken voorbij, want wij hebben het mysterie voor je opgelost.

Lees ook: Alles wat je moet weten als je misschien een pony wilt

Fabel
Laten we terugblikken op een lesje biologie. Daar leerden we dat elke haar groeit vanuit één haarzakje. Wanneer dit haartje uitvalt, maakt dit haarzakje een nieuwe haar aan. Ja je leest het goed, één haar en niet twee. Dit gaat al jaren zo en het nog nooit anders geweest. And thank god dat je haar dit doet, want anders zou je binnen vier jaar volledig kaal zijn!

Het is dus onzin dat wanneer je er één grijs haartje uittrekt je er twee voor terugkrijgt. Want als deze fabel waar was, zou het verwijderen van je grijze lokken ironisch genoeg het geheim zijn achter een volle bos haar. 

Ingegroeide haar
Maar vooralsnog is het snel uittrekken van je haar geen slimme optie. Door het snelle trekken kun je schade veroorzaken aan je hoofdhuid. Het nieuwe haartje in het haarzakje heeft dan geen plek om naar ‘buiten’ te gaan en zal daardoor ingroeien.

Lees ook: Lifehack: zó kom je van die droge lippen af

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen