Dit moet je weten voordat je je haar van donker naar blond verft

Haar door Redactie Ze.nl

Ben jij van plan om je mooie donkere lokken in te ruilen voor een koele, blonde kleur? Lees dan eerst snel dit artikel door voordat je de bleek erin zet. Je haar blonderen brengt veel risico’s met zich mee en daar willen we voor behoeden. Zodra je dit allemaal weet ben je helemaal klaar voor je nieuwe blonde coupe. 

Lees ook: Smeer dit in je haar en het straalt als nooit tevoren

1. Blonderen kost veel geld

Als je haar van nature donker is, zal je veel kappersbezoekjes nodig hebben om een blonde coupe bij te houden. Je haar moet, afhankelijk van jouw natuurlijke kleur, meerdere keren gebleekt worden. Ook moet er dan nog een zilveren spoeling overheen, om de gele gloed weg te halen. Kortom: is dit het waard om veel geld aan uit te geven?

2. Doe het nooit zelf

Hoe vaak kappers wel niet iemand in de stoel hebben zitten bij wie het thuis fout is gegaan. Voorkom dit door direct naar de kapper te gaan. Zij hebben niet voor niets een opleiding afgerond en zullen er alles aan doen om aan jouw wensen te voldoen. Thuis je haar bleken gaat vaak fout, omdat je de juiste hoeveelheden niet kent. Daardoor kan je haar geel of groen uitslaan. Uiteindelijk ben je dus verder van huis en kost het nog meer.

3. Was je haar twee dagen voor de afspraak niet

Normaal is het absoluut niet de bedoeling om met vet haar over straat te gaan, maar doe het nu toch maar wel. Je hoofdhuid produceert allemaal natuurlijke oliën om de huid te verzorgen. Deze heb je hard nodig bij het bleken, om te voorkomen dat je huid beschadigd.

4. Je haar zal (licht) beschadigen

Ook al laat je het bij een kapper doen, bleek laat vaak zijn sporen achter. Je haar heeft meer voeding nodig, dus gebruik haarmaskers om je haar te herstellen. Dankzij haarmaskers en een goede conditioner zullen je lokken prachtig glanzen en komt de kleur nóg beter uit.

5. Wees voorbereid om je haar te knippen

Omdat bleek je haar zo beschadigd, zullen je punten er waarschijnlijk niet goed uitkomen. Je haarpunten zijn droog en dat verpest je nieuwe coupe. Wees dus niet bang om wat van je punten af te laten knippen.

6. Investeer in zilvershampoo

Hoe dieper de paarse kleur is van je shampoo, hoe beter die werkt. Zilvershampoo wordt je reddende engel, dus zoek goed rond welke het beste werkt bij jou. Je wilt natuurlijk niet dat je binnen enkele weken alweer een gele gloed over je haren hebt. Krijgt je haar een té paarse gloed van de shampoo? Mix het met een normale shampoo om dit te verminderen.

7. Gebruik shampoo zonder sulfaat

Naast dat het belangrijk is om zilvershampoo te gebruiken, moet je er ook op letten dat er geen sulfaat in je producten zitten. Dit stofje zorgt er namelijk voor dat je haar zo geel wordt. Vermijdt dit, zodat je zilvershampoo optimaal werkt. Het merk Olaplex staat wereldwijd bekend als één van de beste merken voor geverfd haar.

 

8. Blijf niet te lang in een zwembad

Door chloor kan je haar groen uitslaan, niet de bedoeling. Blijf dus nooit te lang met je haar in het zwembad liggen, hoe lekker het ook is. Spoel na het zwemmen je haar gelijk af en blijf het wassen met zilvershampoo.

9. Verf het ook niet zelf weer donker

Ben je je blonde lokken alweer zat? Dan kan het zo aantrekkelijk lijken om er zelf simpelweg een donkere spoeling overheen te gooien, maar ook dit moet je niet doen. De kleur kan verkeerd pakken, waardoor je vlekken kunt krijgen of een groene gloed.

10. Gebruik niet teveel hitte op je haar

Stijltang, krultang, föhn, we weten ondertussen allemaal wel hoe schadelijk deze zijn voor je haar. Onderschat het effect ervan dan ook zeker niet wanneer je haar is gebleekt. Je haar is wat dunner, waardoor de kans groot is dat het uiteindelijk afbreekt. Gebruik de tang dus verstandig.

via GIPHY

Lees ook: 5 x Dingen die je nog niet wist over grijze haren of SUMO Haarlem - The best Sushi in Town!