Bruin haar? Zo weet je of blond jou goed staat

Haar door Michelle Habets

Droom jij er al jaren van om je kastanjebruine lokken om in te ruilen voor een blonde coupe, maar weet je niet of deze kleur je goed zal staan? Lucky you! Realityster Khloé Kardashian ging je voor en haar haarstyliste, Tracey Cunningham, vertelt hoe je kunt weten of een blonde look ook voor jou is weggelegd. 

Lees ook: 7 x Simpele trucjes om meer volume in je haar te krijgen

Kinderfoto’s 

Trek de fotoalbums van vroeger uit de kast en blader ze eens door. Heb je op deze foto's ook een blonde haarkleur? Dan zal jij een blonde coupe waarschijnlijk rocken. Maar ook als je van kleins af aan bruine lokken hebt, kan een blonde haarkleur je staan. Het ligt namelijk ook aan de kleur van je ogen. Haarstyliste Tracey: "Blond kan met veel oogkleuren mooi staan, maar ik hou wel van een warme, natuurlijke blondine met groene ogen, ik voel me altijd aangetrokken tot het meest natuurlijke."

Money, money, money

Zo'n grote kleurverandering gebeurt niet door een paar keer met een toverstafje te zwaaien. Het kost veel tijd en geld om je bruine haren om te toveren naar verleidelijk blonde lokken. Khloé is hier zelfs jaren mee bezig geweest en in de laatste weken heeft Tracey haar maar liefst drie highlightprocedures gegeven met Redken Flash Lift Lightener en Olaplex om haar uitgroei te herstellen. 

Gezond

Het is belangrijk dat je haar gezond is voor je jouw bruine lokken blond verft. “Het kleuren van beschadigd haar gaat over veel meer dan alleen gespleten punten of stro-achtige plukken, het kan de kleur zelfs beïnvloeden en hoe het wordt opgenomen in het haar’’, vertelt de kapster. Je moet altijd voorzichtig te werk gaan en daarom is het belangrijk dat je haar gezond is. Is jouw haar niet gezond? Dan is het een goed idee om te wachten met deze transformatie.

Geen hitte

And last but not least: ben je bereid om van je krul- en stijltang af te blijven? Je haar zal namelijk veel schade oplopen na deze grote kleurverandering en zal de extreme hitte van de tang niet kunnen verdragen. Het veroorzaakt namelijk inwendige schade die de eiwitten in je haar verzwakken, vertelt Tracy. Kun je echt niet zonder een stijl- of krultang? Gebruik dan altijd een hitteberschermer en hou de temperatuur laag. Better safe than sorry!

Bron: Elle 

Lees ook: Alles wat je moet weten als je misschien een pony wilt