Dit is hoe je blonde balayage verzorgt

Haar door Mozhda

Blonde balayage is prachtig en on trend. Toch kun je bij blonderen het risico lopen om droog en beschadigd haar te krijgen. Gelukkig kun je bepaalde stappen volgen om je haar te beschermen. Bovendien bestaan er zilvershampoos en conditioners die jouw haar in stijl houden. Check dit artikel om te weten hoe je je blonde balayage verzorgt.

1. Gebruik een kleurbeschermende shampoo

De shampoo die je gebruikt is erg belangrijk. Jouw kleur kan vervagen door het wassen. Zilvershampoo is de oplossing hiervoor. Het haalt de gele tonen uit je haar. Ook brengt het de assige kleur terug. Was je haar één keer per week met zilvershampoo. Laat het een paar minuten goed intrekken.

De zilvershampoo van Olaplex is een uitstekende shampoo voor een blonde balayage. Olaplex zorgt er voor dat gebroken zwavelverbindingen in het haar weer aan elkaar gehecht worden.

Olaplex Bond Maintenance No. 4P Blonde Enhancer™ Toning Shampoo €26,95

Bond Maintenance

De zilvershampoo van Kérastase is een populaire shampoo voor geblondeerd haar. Het zorgt voor een natuurlijke gloed in je haar. De zilvershampoo ruikt lekker en het maakt je haar glad en glanzend.

Kérastase Blond Absolu Bain Lumière €26,75

Kérastase

De zilvershampoo van Fudge doet ook wonderen voor jouw blonde balayage. Het heeft enorm veel pigment. Het heeft een heerlijk geurtje en schuimt goed.

Fudge Clean Blonde Shampoo 1000ml €26,45

Fudge shampoo

2. Blijf je haar hydrateren

Je geverfde haar kan snel droog worden of beschadigd raken. Hierom is het belangrijk om hydraterende producten te gebruiken die je haar voeden. Breng één keer per week of twee weken een haarmasker aan.

De Hair Perfector van Olaplex herstelt droog haar. Door dit masker zal je haar veel gezonder ogen net als je blonde balayage.

Olaplex Haarbehandeling No. 3 Hair Perfector €26,95

Olaplex Hair Perfector

3. Bescherm jouw haar tegen de hitte

Gebruik altijd een heat protecting spray wanneer je je haar stijlt, krult of föhnt. Te veel hitte in je haar blazen kan je haar snel droog maken of beschadigden. Bovendien is het ook erg belangrijk om je haar te blijven voeden met een haarolie.

De bonding oil van Olaplex vermindert pluizig en droog haar. Het versterkt je haar zonder olierestjes in je haar achter te laten.

Olaplex Haarbehandeling No. 7 Bonding Oil €26,95

Olaplex bonding oil

4. Verander je routine na het zwemmen

Zwemmen met blond haar? Dan is het erg belangrijk om je haar goed te reinigen nadat je hebt gezwommen. Zout water of water met chloor is slecht voor je haar. Spoel je haar goed uit met de juiste zilvershampoo. Breng ook altijd de juiste conditioner aan om je blonde look te verzorgen.

We raden je de volgende conditioners aan:

Olaplex Bond Maintenance Olaplex - No. 5 Bond Maintenance Conditioner €26,95

Olaplex bond maintenance

Kérastase Blond Absolu Cicaflash €35,90

Kerastase blonde

Fudge Clean Blonde Damage Rewind Conditioner €25,49

Fudge conditioner

Bron: A Beauty Day, Cosmo Hairstyling, Salon Topper, By Aranka, Haarhuyskappers Beeld: iStock