Hierrrr met die krullen!

Haar door Petra
Je krullen: you love them, or you hate them. Zou het niet heerlijk zijn als je die ragebol eens om kan toveren in een weelderige krullenbos? Wij leggen je in zeven stappen uit hoe je je krullen een boost kan geven!

Stap 1: No silicones please

 
Mooie krullen beginnen met een goede verzorging. Van nature is krullend haar erg droog. Gebruik dus een shampoo en conditioner waar geen siliconen in zitten. Siliconen brengen namelijk een dun laagje aan op je haar en wordt gebruikt om je haar glans te geven. Maar dat dunne laagje zorgt er ook voor dat je haar helemaal afgesloten wordt en geen zuurstof meer krijgt. Hier droogt je haar van uit. Dus voor krullen is dat een no go. De shampoos en conditioners van de Dr. Organic lijn van de Tuinen zijn helemaal vrij van slechte stofjes. De vitamine E (zonnebloem) en olijfvariant zorgen voor een goede hydratatie die je krullen goed kunnen gebruiken. Laat de conditioner minstens vijf minuten in je haar zitten, zodat het goed in kan trekken.

Stap 2: Do the t-shirt
Krullen droog je niet met een handdoek. Daar gaat het teveel van pluizen. Je hebt vast wel ergens in je kast nog een oud katoenen t-shirt met lange mouwen liggen. Daar ga je je haar mee inwikkelen. Leg het shirt op een vlakke ondergrond, gooi je haar naar voren en leg het er in. Klap de onderkant van het shirt om zodat die in de achterkant van je nek zit. De bovenkant van het shirt zit dus tegen je voorhoofd. Dan wikkel je de twee mouwen die nu achterin je nek hangen om je hoofd en die zet je vast met een knoop. Zo zorg je ervoor dat je krullen bovenop je hoofd in elkaar gevouwen worden. Je droogt nu je haar terwijl je krullen de natuurlijke vorm kunnen aannemen. Laat dit minstens een kwartier zo zitten. In de tussentijd kun je bijvoorbeeld je make-up aanbrengen (time management!).

 
Stap 3: Mousse it!

Haal het shirt van je hoofd en breng wat mousse aan op je hand. De krullenmousse van L?oreal en Taft zijn siliconenvrij. Houd je hoofd ondersteboven, zodat je haar naar beneden valt. Crunch de mousse in je haar. Bij deze techniek houd je de mousse eerst onder je haren en knijp je het er van onder naar boven in. Zo vouw je je krullen dubbel en haal je de krullen niet uit hun natuurlijk vorm.

Stap 4: Use to diffuse
Een echte musthave voor je krullen is een diffuser. Dat is een föhn met een groot opzetstuk met pinnen. Die zorgt ervoor dat je je krullen van binnenuit droogt, voorkomt de meeste pluis en brengt je krullen mooi in model. Het beste is om niet te heet te föhnen en niet op de hardste stand te blazen. Ook dit mag je allemaal lekker op de kop doen. Je krullen hoeven niet kurkdroog te zijn. Het laatste stukje kun je aan de lucht drogen, zo voorkom je dat het alsnog gaat pluizen.

Stap 5: Volumize the size
Als je veel volume wilt kun je aan de wortel een speciale krullenbalsem of -crème aanbrengen. Meestal zitten hier wel siliconen in, dus doe dit alleen voor een speciale avond. De siliconen was je er weer uit door een shampoo met sulfaten (geen siliconen!) te kopen. Bijvoorbeeld de Cotton Fresh shampoo van Schwarzkopf. Deze kun je ook gebruiken bij stap één als je voor het eerst je haar wast met siliconenvrije shampoo. Breng de rest van de crème die nog aan je handen zit aan op de onderste haarpunten, ook weer van onder naar boven.


Stap 6: Smooth oil

Voor het beste eindresultaat breng je nog wat olie in je haar. Hier gaat het lekker van glanzen en het gaat ook goed de pluis tegen. Bij de Tuinen kun je pure amandelolie kopen, of gebruik kokosolie. Lekker voor op je huid, maar ook heerlijk voor je haar! Hier zitten namelijk geen siliconen in die wel in andere haarserums zitten. Crunch de olie in de onderste punten. Niet bovenop, anders lijkt je haar snel vet.  

Stap 7: Headbang baby
Headbang je haar nog even van voor naar achter voor meer ?lucht? in je haar. Helloooo curls!

Tips:

  • Vervang je mousse door een gel. Gooi wat in nat haar, diffuser erop en als het droog is crunch je de gel uit je krullen (anders blijven je krullen hard).
  • Siliconen herken je door de ?cone? aan het einde van een ingrediënt achterop de verpakking.
  • Ga je toch liever voor puur natuur, volg dan alle stappen maar laat de mousse en de balsem eruit. Gooi vervolgens alleen wat olie op je haarpunten.
Heb jij krullen en heb jij nog tips voor alle krullenbollen?