6 beautytrucjes met Bio-Oil

Lichaam door Marleen_S
Als je last hebt van striae of littekens heb je vast weleens het wondermiddeltje Bio-Oil geprobeerd. Wat bijna niemand weet is dat je met deze olie nog veel meer kunt doen. Gebruik het bijvoorbeeld als moisturizer of badolie!

 
Wij houden wel van multifunctionele beautyproducten. Het bespaart tijd, geld en ruimte in de toilettas. Dat snappen ze bij Bio-Oil maar al te goed. De olie van dit merk staat al jaar en dag bekend als het middel tegen huidstriemen en littekens. Zelfs realityster Kim Kardashian is er sinds haar zwangerschap helemaal fan van! 

Rozemarijn, lavendel en kamille
De olie bevat namelijk de vitamines A en E en natuurlijke plantenextracten zoals rozemarijn, lavendel en kamille die tot diep in de huid doorwerken. Maar die heilzame stofjes zijn niet alleen goed voor je tere huidje. 

 

De olie van Bio-Oil smeert lekker licht en wordt door de huid snel opgenomen. Doordat het resultaat niet vettig is, kun je de olie voor nog veel meer doeleinden gebruiken. Ja, zelfs je haren kun je ermee in bedwang houden!
 
Beautytruc #1: Badolie
Als de gelukkige eigenaar bent van een bad in je huis, schroom dan niet om bij het volgende baddermoment een druppeltje Bio-Oil in het warme water te doen. De olie kalmeert de huid waardoor deze heerlijk zacht wordt.
 
Beautytruc #2 Anti-aging
Kleine rimpeltjes in je gezicht, hals en rondom de ogen kun je ook behandelen met Bio-Oil. De olie helpt vocht vast te houden en verhoogt de elasticiteit van de huid. Ook werkt Bio-Oil preventief, dus heb je nog geen rimpels, begin dan toch maar alvast met smeren. You never know.
  
Beautytruc #4 Egale huid
Oneffenheden of zelfs pigmentvlekken (!) krijgt iedereen na verloop van tijd. Bio-Oil is ook erg doeltreffend voor deze huidprobleempjes. Tweemaal daags aanbrengen en je zult na zes weken verbetering moeten zien.
 
Beautytruc #4 Nagelverzorging
Heel lekker voordat je je nageltjes lakt, is een handen- of voetenbadje. Nog lekkerder is om daarna je nagelriemen in te smeren met Bio-Oil. Als je dit twee keer per week voor het slapen gaan doet, worden je nagelriemen binnen no time weer lekker soepel.
 


Beautytruc #5 Anti-statisch haar

Drup een klein beetje Bio-Oil op je handen en verwarm dit door even goed te wrijven. Masseer de olie vervolgens in je gespleten haarpunten. De olie beschermt de haarvezel en voorkomt dat het haar statisch wordt. Ook als je een geïrriteerde hoofdhuid hebt, is Bio-Oil ideaal.
 
Beautytruc #6 Moisturizer
Bio-Oil vult de natuurlijke huidoliën aan en voedt een droge huid (of het nou door de winter of de airco komt) waardoor de olie prima te gebruiken is als moisturizer. Plus: Bio-Oil is hypoallergeen en is dus geschikt voor alle huidtypen!

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom Bio-Oil? Like dan hun Facebook-pagina!

Heb jij wel eens Bio-Oil gebruikt? Zo ja, waarvoor gebruik je het?