Zo zorg je ervoor dat je haar niet afbreekt

Haar door Djamila

Je doet er maar al te graag alles aan om je haar in de best mogelijke staat te houden. Niets is er zo fijn dan glanzende, lange en volle lokken. Maar als de temperaturen gaan dalen in de herfst en in de winter, dan weet je als geen ander dat je haar sneller kwetsbaarder is en kan breken. Maar maak je je daar maar geen zorgen over. We geven je namelijk een aantal handige tips om je lokken het hele jaar door in de beste staat te houden. Lees dus snel verder!

Het begint allemaal met de juiste soort basis: de verzorging van je lokken

Om zeker te zijn van gezonde lokken, is het enorm belangrijk dat je start met de juiste soort verzorging ervan. Want een goede verzorging gaat veel verder dan enkel het wassen en het aanbrengen van een conditioner in de punten. Er bestaan namelijk tal van producten die ieder haartype optimaal kunnen verzorgen. De bekendste daarvan? Een haarmasker. Je herkent dit product meteen in de drogisterij in de supermarkt. Doordat het handig is verpakt in een grote pot, weet je zeker dat je een tijdje vooruit kunt gaan met de verzorging van je lokken. Wel zo belangrijk.

Kies eens per week voor het aanbrengen van een voedend haarmasker

Heb je bijvoorbeeld al eens een keer overwogen om een haarmasker aan te brengen? Hierdoor worden je punten intensief gevoed, je haar voelt net even wat zachter aan en is daardoor makkelijker om doorheen te borstelen. En dat bespaart je weer een hoop gebroken haarpunten. Eens per week een masker aanbrengen in het haar, is meer dan voldoende. Voor ieder haartype is er wel een passend product te vinden.

Je haar breekt minder snel af door een scrunchie te dragen

Als je de basis van de verzoring van je haar eenmaal helemaal onder controle hebt en een voedend haarmasker in huis hebt, is het tijd om na te denken over het dragen van je haar. Als je bijvoorbeeld regelmatig kiest voor een paardenstaart of een knot, dan mag een scrunchie zeker niet ontbreken in je lade met verzorgingsproducten. Waarom? Een scrunchie is net even wat beter voor het haar. Dit omdat een regulier elastiekje vaak een metalen stukje heeft, waarvan bekend is dat het schade aan kan brengen aan je haar. Daarnaast is een scrunchie natuurlijk een erg leuke verrijking op je outfit en ziet er ook nog eens erg stijlvol uit.