Dikker haar krijgen? Dit zijn de beste manieren

Haar door Zita

Heb je ooit gewenst dat je dikker haar had? Zo ja, dan ben je niet de enige. Dik haar kan ervoor zorgen dat we ons zelfverzekerder voelen en ons die extra boost geven die we nodig hebben voor een fantastische look. Dus als je je afvraagt hoe je dikker haar kunt krijgen, zoek dan niet verder. Hier zijn enkele van de beste manieren om die weelderige manen te krijgen waar je van droomt.

Regelmatig laten knippen voor dikker haar 

Regelmatig laten knippen is een van de beste manieren om dikker haar te krijgen. Niet alleen voorkomt het knippen gespleten punten en zorgt het ervoor dat je haar er gezond uitziet, maar het zorgt er ook voor dat alle dode punten worden verwijderd. Dit betekent dat je lokken voller en gezonder groeien zonder te hoeven vechten tegen breuk of beschadiging. Probeer elke 6-8 weken te laten knippen voor een optimaal resultaat

Gebruik voedende producten

Het gebruik van voedende producten zoals oliën, maskers en shampoos kan ervoor zorgen dat je haar er na verloop van tijd dikker uitziet en aanvoelt. Zoek naar ingrediënten als kokosolie, arganolie, avocado-olie, biotine of keratine - die allemaal een gezonde groei kunnen helpen bevorderen. Bovendien bieden deze producten bescherming tegen hitte stylingtools en andere externe factoren die je lokken kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat je een zachte shampoo gebruikt die de natuurlijke oliën van je hoofdhuid niet verwijdert en je lokken niet droog en broos laat aanvoelen!

Eet een uitgebalanceerd dieet

Geloof het of niet, wat je eet speelt een belangrijke rol in hoe dik (of dun) je haar is. Het eten van een uitgebalanceerd dieet vol essentiële voedingsstoffen zoals ijzer, zink, omega-3 vetzuren, eiwitten enz. kan helpen om een gezondere haargroei op termijn te bevorderen. Voedingsmiddelen als zalm, chiazaden, eieren en Griekse yoghurt zijn allemaal geweldige bronnen van deze voedingsstoffen - zorg dus dat je ze in je dieet opneemt als je dikker uitziende lokken wilt.                                                                                                  

Probeer een hoofdhuidmassage

Geef jezelf elke dag een hoofdhuidmassage. Deze eenvoudige behandeling kan wonderen doen voor het bevorderen van de doorbloeding van je hoofdhuid, wat de haargroei stimuleert. Het helpt niet alleen om je manen dikker te maken, maar het voelt ook geweldig aan - win win! Bovendien kost het maar een paar minuten van je dag, dus waarom zou je het niet eens proberen?

Soms heb je alleen een ander kapsel nodig om je haar dikker dan ooit te laten lijken. Probeer laagjes toe te voegen of een pony te nemen - beide stijlen creëren textuur rond het gezicht, wat de illusie van dikke lokken geeft, zelfs als ze dat van nature niet zijn. Een andere goede tip is het gebruik van volumegevende producten zoals mousses of sprays die extra body geven zonder de lokken te verzwaren.