Blond haar zonder te verven: dit zijn de 5 manieren 

Haar door Sarah

Blond haar onderhouden kan soms een hele klus zijn. Regelmatig bijverven, highlighten en speciale haarverzorging gebruiken is een must. Ook is het voor de gezondheid van je haar niet altijd even goed om het vaak te bleken en te verven. Daarnaast is het ook geen pretje voor je portemonnee als je om de haverklap een bezoekje brengt aan de kapper. Gelukkig zijn er simpele én natuurlijke manieren om je haar weer een boost te geven. Met deze 5 huis-tuin-en-keuken goedjes heb jij binnen no time blonde lokken. 

Blond haar vrouw GettyImages

Lees ook: De haarkleuren trends voor najaar 2020

1. Citroensap

Je kent ‘m vast al: citroensap gebruiken om je haar blonder te maken. Citroen zorgt er namelijk voor dat je haar oplicht. Creëer natuurlijke highlights door citroensap gelijkmatig over je haar te smeren. Laat het citroensap zo’n 20 minuten intrekken en ga voor een extra goed effect even in de zon zitten terwijl het sap intrekt. Tip: citroen kan je haar behoorlijk uitdrogen, dus breng na gebruik een haarmasker aan voor een blonde én zachte coupe

2. Appelazijn

Niet alleen in de salade, maar ook voor in je haar is azijn een ideale optie. Appelazijn kan namelijk een blekend effect hebben en is daarom perfect om je haar op natuurlijke wijze te blonderen. Meng 60 ml appelazijn met 250 ml water en laat dit zo’n 20 minuten intrekken. Was het vervolgens uit. Ook kan je na elke shampoobeurt je haar kort spoelen met het appelazijnmengsel voor extra resultaat.

3. Kamillethee

Als je dacht dat kamillethee enkel een lekker kalmerend drankje was, think again. Het dient namelijk ook perfect als DIY-highlighter. Kook een kan water en laat hier minimaal 5 zakjes kamillethee intrekken. Wacht tot het water is afgekoeld en doe dit in een lege plantenspuit of in een flacon met een spuit. Hiermee kan je de thee over je haar sprayen. Ga vervolgens 20 minuten in de zon zitten et voilà, je haar is natuurlijk blonder.

4. Olijfolie

Misschien weet je al dat olijfolie vaak gebruikt wordt in natuurlijke haarmaskers om het haar te verzachten. Maar wist je ook dat het een ideaal goedje is om je haar mee te blonderen? Hierbij krijg je dus blonder haar én voedt je het tegelijkertijd. Masseer een paar eetlepels olijfolie in het haar en laat minimaal 30 minuten intrekken. Ook kan je het mengen met wat honing voor een extra verzachtend effect. Tip: zorg er wel voor dat je je haar daarna goed met shampoo wast om een vette coupe te voorkomen. 

5. Baking soda

Waar we het normaal in de keuken gebruiken, is baking soda ook hartstikke geschikt als natuurlijk bleekmiddel. Baking soda, ofwel zuiveringszout, heeft namelijk een verlichtend effect. Maak een mengsel door 100 gram baking soda te mixen met wat water. Verdeel het over je haar, laat even intrekken en spoel vervolgens weer uit. Wie zegt dat je nog een kapper nodig hebt?

Verzorgende producten voor zachte blonde lokken: 

 

 

Lees ook: Dit moet je weten voordat je je haar van donker naar blond verft

Header foto: GettyImages (c) Edward Berthelot 
Bron: WikiHow