Inspiratie: hippe kapsels voor steil haar

Haar door Kristie
Hangt je steile haar standaard futloos en flauw langs je gezicht en wil je weleens wat anders? Of kijk je gewoon graag naar andere kapsels? Wij verzamelden inspiratiekapsels voor vrouwen met steil haar!
 
Op één lengte
Wil je niet te lang maar zeker ook niet te kort gaan? Dan is deze tussenlengte een hartstikke mooi alternatief! Door wat extra laagjes en/of highlights creëer je meer volume en ook een schuine scheiding maakt het net wat speelser. Wil je liever iets minder poespas, ga dan voor een middenscheiding. Je lokken mogen hierbij gewoon lekker langs je gezicht hangen en het is zelfs extra mooi als het haar wat naar binnen staat. 

Lange bob

Zoals je ziet zijn er eindeloos veel mogelijkheden met de lange bob: schuin, recht, met/zonder pony, midden- of zijscheiding óf asymmetrisch.

Asymmetrisch 

Ben jij niet bang om met je kapsel te experimenten? Dan kun je bijvoorbeeld voor een asymmetrische bob gaan. Ook dit kapsel bestaat in vele varianten. Vaak zie je dat er aan één kant haar wordt weggeschoren of simpelweg heel kort wordt geknipt. Ook bij langer haar zie je steeds vaker asymmetrisch geknipte kapsels!

Pixie cut


Korte kapsels komen weer helemaal terug in 2014 en dat is te zien aan de pixie cut-trend. Dit kapsel is vooral stoer en vrouwelijk, maar kan ook heel casual zijn door het bijvoorbeeld te touperen en naar achteren te kammen. Dit kapsel komt het beste tot zijn recht als je haar redelijk dik en vol is.

Laagjes

Als je wat langer haar hebt, zit je met laagjes al-tijd goed. Wil je wat meer volume, laat de laagjes dan wat korter rondom je gezicht knippen. Je kunt ook voor meer laagjes aan de onderkant gaan, zodat je lange haar mooi benadrukt wordt. 

Pony


Pony's zijn er in alle vormen en maten. Zo heb je het 'gordijn' waarbij je de pony vanaf het midden opzij duwt. Maar je hebt ook de dikkere pony à la Taylor Swift, die tot over de wenkbrauwen valt. Daarnaast kun je ook voor een wat kortere, piekerige pony gaan of voor een schuine pony.
 

Voor welk kapsel ren jij onmiddellijk naar de kapsalon?