8 retrokapsels die weer helemaal hip zijn

Haar door Marleen_S
Sommige haartrends van vroeger zien we liever niet meer terug. Zoals de in gel gedrenkte haarplukjes op je voorhoofd of die afgrijselijke 'scrunchie' in je paardenstaart. De volgende retrokapsels mogen dan wél weer gezien worden.

Wafelhaar

Het zullen de jaren tachtig en/of negentig geweest zijn toen wafels niet meer alleen met slagroom werden gegeten, maar het ook in je haar werd gedaan. Uhm, hè? We hebben het over wafelhaar. Met een speciale steiltang werden je lokken in een wafelmotiefje geperst. Anoo 2014 is het weer helemaal hip, maar wel beperkt. Een paar lokjes tussendoor. Enne, die wafels kun je ook gewoon maken met een normale steiltang. Schuif je steiltang elke keer een stukje meer naar beneden en knijp 'm dan dicht. Herhaal dit per lok een aantal keer et voilà: daar zijn je wafels.

Knoop in je zakdoek


Erg handig voor de bad hair days: een sjaaltje in je haar. Tel daar een mooie luchtige knot bij op met een schuine pony en je bent helemaal retroverantwoord. Maar ook in 2014 mag je ermee gezien worden. Leg het sjaaltje in je nek en maak de knoop voorop je hoofd. De uiteinden stop je weer terug in het sjaaltje. 

Sexy krullen


Little Miss Perfect Lauren Conrad deed het je al voor in bovenstaande tutorial. Met een paar warmtekrullers en een krultang maak je deze luchtige coupe zo klaar. Kam je haren na het krullen lichtjes door en spuit er een vestevigende haarlak in. Tip: ga niet 's ochtends met deze tutorial aan de slag als het hard waait. Dan is al je werk voor niks geweest.

De 'poof


Dit kapsel heet ook wel de 'Birgitte Bardot' oftewel een grote poof op je achterhoofd. Creëer veel volume in je haar met mousse, wat droogshampoo of een volumepoeder. Toupeer je haar vervolgens en kam het zachtjes naar achteren. Laat aan de voorkant twee brede lokken loshangen en speld de rest om de achterkant van je hoofd vast. Breng met een krultang een lichte slag in de punten van je haar. Enne, vergeet die bus haarlak niet. Dan blijft het lekker stevig zitten.

Het kuifje


Celeb Jennifer Lawrence is nogal een durfal op haargebied en zette de schaar in haar lange lokken. Niet alleen ging ze voor ultrakort, ze is ook niet bang om ermee te experimenteren. Voor een rode loper evenement bracht ze deze perfect gefixeerde slag in haar kuif. Ideaal voor de kortharige Ze's onder ons.

Big bangs


De pony zal nooit compleet uit het straatbeeld verdwijnen. We zien 'm weliswaar in steeds andere vormen terug, maar de old skool pony blijft. Die recht toe, recht aan variant hierboven. Niet helemaal nieuw, maar wel helemaal hip nu is de ultra korte pony. Het is nogal een gewaagde keuze als je bij de kapper bent, maar met het juiste kapsel staat 'ie hartstikke leuk.

Rrrrrretro


Dit kapsel is heerlijk retro, maar staat perfect bij een stel goed roodgestifte lippen. Krul je haar met warmtekrullers en/of de krultang en kam je krullen daarna lichtjes uit. Pak een pluk aan de voorkant en krul deze naar achteren. Zet 'm vast met speldjes en pak dan aan beide zijkanten van je hoofd een even grote pluk vast. Ook deze krul je naar achteren en zet je vast. Leuk: dit kapsel kun je zowel los als in een mooie paardenstaart dragen. 

De 'McDonald' M


Enorm gehaat door iedereen bij het terugkijken van de schoolfoto's van vroeger, maar nu kennelijk helemaal hip and happening. Heb je steil haar maar weet je niet wat je ermee moet? Kam met een beetje gel of mousse een slag in je haar bij je voorhoofd. Zet het eventueel vast met een speldje en verstevig het met haarlak.
 

Welk retrokapsel wil jij uitproberen?