Zo voeg je kokosolie toe aan jouw skincare routine

Gezicht door Paula Heeger

Kokosolie kun je voor heel veel dingen gebruiken, bijvoorbeeld om mee te bakken in de keuken of voor droog haar herstellen. Alleen het wondermiddel kokosolie kun je ook prima toevoegen aan je skincare routine. Het hydrateert je huid namelijk en heeft nog veel meer fijne voordelen. Dit is hoe je kokosolie aan jouw skincare routine toevoegt! 

Kokosolie huid tip #1 - Gebruik kokosolie als make-up remover

De manier om kokosolie aan je skincare routine toe te voegen is als make-up remover. Of je nu een droge huid hebt of een vette huid, kokosolie werkt perfect. Het zorgt er namelijk voor dat je make-up in no-time van je gezicht afkomt en breekt talg af. Daardoor wordt je gezicht weer helemaal schoon. Als je een vette huid hebt kun je nadat je make-up eraf is de kokosolie ook als gezichtsreiniger gebruiken voor extra hydratatie. Een onzuivere huid? Dan kun je na de kokos remover beter een zachte gezichtsreiniger gebruiken zodat de kokosolie goed van je gezicht af gaat. Teveel kokosolie kan namelijk voor puistjes zorgen.

NIVEA Essentials Hydraterende Reinigingsolie - Kokosolie bij Bol.com

Kokosolie huid tip #2 - Gebruik kokosolie tegen eczeem

Heb je last van eczeem? Dan kan kokosolie daar ook bij helpen. Het zorgt er niet voor dat het opeens als sneeuw voor de zon verdwijnt, maar het geeft wel veel verzachting. Als je veel last hebt van een droge en gevoelige huid en jeuk, dan kun je een beetje kokosolie op de plekken in je gezicht (of op je lichaam) smeren waar het pijn doet. Kokosolie houdt het vocht beter vast dan veel andere soorten olie. En dat heb je juist nodig als je eczeem hebt: hydratatie! Wat je ook kunt doen is eerst je normale dagcreme aanbrengen en daarna kokosolie voor wat extra verzachting. 

Kokosolie huid tip #3 - Gebruik kokosolie als lipbalsem

Kokosolie werkt ook heel goed als lipbalsem. Heb je last van droge of gebarsten lippen? Smeer een klein beetje kokosolie op je lippen. Kokosolie zorgt voor een fijn zacht laagje dat irritaties voorkomt. Het werkt als een soort barrière. Bovendien is kokosolie handiger om op je droge lippen te smeren dan andere soorten olie, kokosolie is namelijk niet altijd vloeibaar. Bij kamertemperatuur is het meestal een beetje vloeibaar en een beetje vast. Kortom: een prima olie om af en toe je lippen even mee in te smeren. Hallo hydratatie! Ook lipbalsems met kokosolie als ingrediënt werken daarom top. Sommige lipbalsems met kokosolie, zoals de overnight Burt's Bees Overnight Intensive Lip Treatment, kun je ook 's avonds opdoen zodat je lippen tijdens het slapen worden gehydrateerd.

kokosolie huid, kokosolie lippen

Burt's Bees Overnight Intensive Lip Treatment bij Douglas.nl

Kokosolie huid tip #4 - Gebruik kokosolie als gezichtsreiniging

Als je een droge huid hebt die wel wat hydratatie kan gebruiken, is het slim om kokosolie als gezichtsreiniging te gebruiken. Doe wat kokosolie op je handen en wrijf tot het vloeibaar wordt. Breng daarna met lauw water aan op je gezicht en smeer goed in. Ook fijn: kokosolie kun je ook op je ogen gebruiken, bijvoorbeeld met een washandje of met een make-up pad. Spoel je gezicht goed af met de kokosolie. Daarna kun je verder met de rest van je routine, maar door deze stap is je huid al fijn gehydrateerd. 

Kokosolie huid tip #5 - Gebruik kokosolie op zere plekjes

Heb je een wondje op je gezicht? Kokosolie to the rescue. De zachte olie is perfect om op plekjes of wondjes in je gezicht te smeren, omdat het goed hydrateert en het een laagje vormt zodat er geen irriterende stoffen van buiten op de wond komen. Ook voor kleine brandwonden kan het verzachtend werken. De wondjes gaan er niet helemaal door weg, maar het helpt wel enorm. Fijn!

Oh en wist je dat je kokosolie ook voor je haar kunt gebruiken? Hier lees je meer over kokosolie voor je haar.