Jouw huid steviger maken? Dit is wat je moet weten

Gezicht door Paula Heeger

Als je ouder wordt, verandert je huid. Je krijgt niet alleen fijne lijntjes in je gezicht, je huid wordt vaak ook slapper. Wil je je slappe huid verstevigen? Dit zijn vijf tips die je daarbij helpen. 

Slappe huid verstevigen tip #1 - Een goede nachtrust is het halve werk

De allereerste stap naar een betere huid is een goede nachtrust. Dat klinkt heel cliché, maar het is zeker waar. Door goed te slapen heb je de volgende dag minder kringen onder je ogen en is het allemaal wat minder poofy. Je ziet er simpelweg al een stuk frisser uit en heb je minder snel last van een slappe huid. 

Slappe huid verstevigen tip #2 - Gebruik vitamine C in je beautyroutine 

Eén van de beste antioxidanten om te gebruiken, is vitamine C, zeker als je een slappe huid wilt verstevigen. Ook beschermt vitamine C je tegen ontstekingen en irritaties. Zeg maar dag tegen de rode vlekjes en puistjes die misschien af en toe nog wel eens opkomen. Door een dagcreme of serum met vitamine C te gebruiken, lijkt je huid ook direct minder dof kun je een slappe huid verstevigen. In combinatie met retinol en hyaluronzuur zit je helemaal goed. Dit zijn onze favoriete skincareproducten met vitamine C.  

slappe huis verstevigen

Van links naar rechts: Biodermal Skin Booster Glow serum bij Bol.com, Philosophy turbo-booster-c-powder bij IciParisXL.nl & Clay and Glow Brightning & Protecting Vitamine C serum bij IciParisXL.nl

Slappe huid verstevigen tip #3 - Gebruik altijd SPF, altijd

Je huid veroudert vooral door UV-licht en door vervuiling. Om te voorkomen dat je huid fijne lijntjes krijgt en sneller een slappe huid krijgt, is het dus van belang om flink met SPF te smeren. Gebruik zowel in de winter als in de zomer zonnebrandcrème of kies voor een dagcrème met SPF. Hoe hoger de factor, hoe beter. 

Slappe huid verstevigen tip #4 - Voeg antioxidanten toe aan je routine

Naast vitamine C zijn er ook nog andere antioxidanten die je slappe huid verstevigen. Denk aan niacinamide en retinol. Voeg een product toe met deze antioxidanten aan je skincareroutine je zult zien dat je huid een stuk steviger zal worden. Ook zorgen antioxidanten ervoor dat fijne lijntjes verdwijnen en hebben ze meer anti-age eigenschappen; alles wat je wilt om een slappe huid te verstevigen. Dit zijn drie skincare producten met niacinamide en/of retinol die je toe wilt voegen aan je routine. 

slappe huid verstevigen

Van links naar rechts: The Ordinary More Molecules Niacinamide 10% + Zinc 1% bij Douglas.nlPixi Botanical collagen & retinol serum bij IciParisXL.nl & Indeed Labs Retinol Anti-aging reface night cream bij IciParisXL.nl

Slappe huid verstevigen tip #5 - Water drinken

De allerlaatste tip voor een slappe huid verstevigen is natuurlijk voldoende water drinken. Zorg er zowel in de winter als in de zomer voor dat je altijd water bij je hebt of genoeg thee drinkt. Je huid zal je dankbaar zijn omdat het via deze weg ook goed wordt gehydrateerd. 

Foto: iStock