ZeTest: Clinique 3-stappenplan

Gezicht door Laura_S
Iedereen wil wel een stralend huidje en daarom gebruiken we allerlei producten om onze huid te reinigen en verzorgen. Maar wat is nou eigenlijk echt goed voor je gezicht? Laura onderwierp het Clinique 3-stappensysteem aan de test!

Clinique

geeft met het 3-stappensysteem precies wat je huid nodig heeft. De huid wordt egaler, gezonder en stralender. De behoefte van de huid verandert onder invloed van leeftijd, hormonen, seizoenen en het klimaat, maar de basis van het 3-stappensysteem blijft hetzelfde. Daarbij zijn de producten ook nog eens geheel allergie- en parfumvrij. En let op: Clinique biedt een exclusief 3-stappencadeautje aan Ze-leZeressen! Onderaan het artikel meer hierover.Hoe werkt het?

Ten eerste wordt de huid grondig, maar zacht gereinigd. Vervolgens komt het exfoliëren: de dode huidcellen, het vuil en het overtollig talg wordt weggeveegd. Om de huid zachter, comfortabeler en weerbaarder te maken tegen onzuiverheden wordt in de derde stap de huid gehydrateerd.

Dat is de basis van het 3-stappensysteem, maar dat is niet alles. Omdat niet iedereen hetzelfde type huid heeft, zijn er producten ontwikkeld voor vier verschillende huidtypen. Om te weten te komen wat voor type huid jij hebt kun je een uitgebreide test doen op de site van Clinique. Ook kun je advies vragen in de winkel.

De test
Ik heb een hele gevoelige huid en heb dus ook vaak last van puistjes en oneffenheden. Toen ik de test had gedaan kwam er inderdaad uit dat ik huidtype 3 heb, een vette huid. Ik heb dus de producten gestest die bij dit huidtype passen. Ik heb het 3-stappenplan ongeveer een maand getest.


Stap 1

Stap 1

Ik begon het 3-stappen plan met de Liquid Facial Soap. De zeep zit in een handige flacon met een pompje zodat je precies de juiste hoeveelheid hebt. Je gebruikt dus nooit meer dan je nodig hebt en zo gaat de fles ook een stuk langer mee. De zeep voelt gelijk heel fris op je gezicht als je hem gebruikt. Het is gelukkig niet een hele agressieve zeep, het voelt juist erg zacht aan. Na afloop voelt de huid daarom ook erg zacht en verkoeld. Er is geen parfum toegevoegd dus de zeep heeft wel een sterke geur.


Stap 2

Stap 2

Bij stap 2 gebruikte ik de Clarifying Lotion 3. Deze stap is bedoeld om de huid te exfoliëren, dit betekent dat je de dode huidcellen wegveegt zodat je een stralende huid krijgt. Je doet de lotion op een watje en veegt zachtjes je gezicht schoon. Dus niet gaan boenen, want dat is erg slecht voor je huid! Toen ik het product gebruikte viel me op dat er een sterke alcohollucht vanaf komt en er zit inderdaad alcohol in de Clarifying Lotion. Ik dacht altijd dat dit je huid heel erg uitdroogde, maar ik heb geen problemen gehad in de tijd dat ik de producten gebruikte. De huid voelt na het gebruikt heel zacht aan en helemaal niet trekkerig of droog. Doordat de dode huidcellen verwijderd worden hoopt het vuil zich niet op en krijg je minder snel nieuwe meeëters of puistjes.


Stap 3

Stap 3

De Dramatically Different Moisturizing Gel is de laatste stap. Deze gel helpt je huid te hydrateren en is olievrij. Ik ben erg tevreden over de gel, want mijn huid voelt erg zacht en gezond aan na het opbrengen. Vooral met het koude winterweer is deze gel perfect om je huid in een goede conditie te houden. Na het aanbrengen kun je gewoon verder gaan met je dagelijkse routine.

Eindresultaat
Na een aantal weken het 3-stappenplan gebruikt te hebben merk ik dat mijn huid er echt gezonder uitziet en dat het zachter aanvoelt. Mijn huid is ook egaler en minder vlekkerig. Het viel me op dat de flessen helemaal niet snel leeg zijn, het product is dus lang te gebruiken. Het enige waar ik me druk om maak is de hoeveelheid alcohol in de Clarifying Lotion, omdat je vaak hoort dat je juist producten zonder alcohol moet gebruiken. Ik heb geen bijwerkingen gehad van de hoeveelheid alcohol dus ik vertrouw op de dermatologen bij Clinique. Ik ga het 3-stappenplan dus zeker blijven gebruiken!


Cadeautje voor leZeressen
Exclusief voor de Ze.nl lezeressen, biedt Clinique gratis verzending én een gratis 3Step Prescription Kit aan bij je volgende aankoop op Clinique.nl. Dit is een miniversie van het 3-stappenplan om te testen. Deze 3-stappengift is aangepast per huidtype, dus je dient eerst te weten wat je huidtype is, om zo de juiste kit te krijgen. (Dit kun je testen op de site.)
  • Indien je huidtype 1 bent, vul je offercode 3step1 in bij je bestellingsoverzicht.
  • Indien je huidtype 2 bent, vul je offercode 3step2 in bij je bestellingsoverzicht
  • Indien je huidtype 3 bent, vul je offercode 3step3 in bij je bestellingsoverzicht
De code is geldig tot en met 31 maart 2013 en zolang de voorraad strekt. Indien de gifts op zijn, zal de code niet meer werken.

Enthousiast geworden? Doe hier de huidtypetest!