De beste tips tegen droge lippen

Beauty door Redactie Ze.nl

Schrale en droge lippen: iedereen heeft er weleens last van gehad. Vooral van de gebarsten mondhoeken en de velletjes die aan je lip zitten. Dit is pijnlijk en nog vervelender: je komt er niet zomaar vanaf. Wij vertellen je haarfijn hoe droge lippen ontstaan en natuurlijk het allerbelangrijkste: hoe je er weer vanaf komt.

te droge lippen

Lees ook: Deze opmerkelijke boosdoener kan voor schrale lippen zorgen

Droge lippen door kou

Schrale en droge lippen komen vooral voor in de wintertijd. Doordat je huid iets droger wordt rond deze tijd in combinatie met de koude lucht van buiten en de warme lucht van binnen worden je lippen binnen no time droog.

Warme dranken

Als je uit de kou van buiten naar binnen gaat, is het een logische reactie om je op te warmen aan een kopje thee of koffie. Helaas is dit niet zo slim. Warme dranken veroorzaken namelijk het barsten van je lippen. Koffie is helemaal uit den boze. De grote hoeveelheden cafeïne hebben een uitdrogend effect. Als je lichaam uitdroogt, gebeurt dit ook met de huid én dus ook met je lippen! Het is dus de rekensom van koude lucht buiten + warme lucht binnen + cafeïne houdende dranken. Laat die warme dranken even staan en je zal binnen een paar dagen al groot verschil merken.

Poets je droge lippen weg

Als je al een velletje op je lippen hebt zitten, is het gelukkig nog niet te laat. Maak eerst je lippen een beetje nat met water, ga er vervolgens met een natte tandenborstel over heen om de velletjes eraf te poetsen. Doe dit grondig, maar niet te hard! Daarna moet je er een paar keer per dag een dun laagje lippenbalsem op smeren. 

Smeer met mate

Gebruik lippenbalsem of vaseline niet te vaak. Anders raken je lippen gewend aan de lippenbalsem en kunnen ze simpelweg niet meer zonder. Ook is het goed om voor jezelf te bepalen welke lippenbalsem werkt voor jou. Purol en Blistex zijn populaire merken, maar drogisterijen zoals Etos en Kruidvat verkopen ook eigen merk lippenbalsems. Koop het liefst een lippenbalsem zonder water, dit ingrediënt zorgt in korte tijd voor weer droge lippen.

 

Lees ook: Hoe komt het dat je nagels geel worden van nagellak?