Tips voor volle lippen

Gezicht door Xandra
Prachtige volle lippen, wie wil dat nu niet? Botox lijkt misschien de enige optie, maar gelukkig zijn er veel meer pijnloze, goedkope en makkelijke oplossingen waardoor ook jij mooie kissable lips krijgt.

Donkere lippenstift links laten liggen is één optie. Deze laat je lippen namelijk extra opvallen en daardoor juist smaller lijken. Een ijsblokje over je lippen wrijven zorgt ervoor dat je lippen opzwellen en dus juist wél voller worden. Een simpele oplossing, maar de hele dag met een ijskast rondlopen is nu eenmaal niet ideaal. Moeten we ons dan toch maar wagen aan een tripje naar de plastisch chirurg om lippen á la Angelina Jolie te creëren? Nee, hoor.

Lipgloss
Gelukkig kun je ook met make-up al heel veel bereiken. Door je lippen aan de binnenkant lichter te laten lijken, worden ze optisch voller. Smeer een lipgloss in een kleur die dicht bij de kleur van je eigen lippen ligt en zorg dat je het gedurende de dag bij blijft werken. Pak vervolgens een witte highlighter of oogschaduw en dep deze in het midden van je lippen, zowel boven als onder. Hierdoor lijken je lippen optisch voller. Zorg dat je de kleur goed overloopt in de lipgloss en dat je niet teveel gebruikt, een witte vlek is niet de bedoeling.


Lip plumping

Een ander lipglosstrucje is misschien wat voor de hand liggend, maar wel erg effectief. Er bestaan namelijk verschillende lip plumping lipglossjes. Ze werken hooguit een uur dus blijven smeren is wel een must. Sommige exemplaren zijn erg prijzig dus let goed op wat je koopt. Is je budget niet zo hoog, dan zijn er namelijk genoeg goedkopere opties. Zo heeft Essence een lipgloss met mint erin dat je lippen op laat zwellen. Het prikt een beetje, maar het werkt wel!

Lipliner
Het gebruiken van lipliner is mijn volgende tip. Hierbij is het echter wel oppassen geblazen, want verkeerd gebruik kan een heel lelijk effect geven. Zorg dat je een lippotlood gebruikt in een kleur die niet donkerder is dan de lippenstift die je op wilt doen. Doe je dit wel, dan heb je kans dat er een lelijke rand om je lippen te zien is zodra de lippenstift een beetje vervaagt. Trek met de lipliner een lijntje om je lippen heen, net iets buiten de rand van je lippen. Vul de tekening dan in met lippenstift en niemand zal zien dat je buiten de lijntjes gekleurd hebt.


Lipscrub

Heb je - net als ik - eigenlijk niet zo heel veel met lippenstift? Dan is er ook nog een andere optie waarbij je geen dingen op je lippen hoeft te smeren. Srubben stimuleert de bloedcirculatie, dat weet iedereen. Maar wist je ook dat dit niet alleen van toepassing is op je lichaam? Het scrubben van de lippen maakt ze zachter en een stukje voller. Er bestaan speciale lipscrubs - een gewone scrub is veel te ruw voor de gevoelige huid van de lippen - voor dit klusje, maar je kunt ook gewoon een oude tandenborstel gebruiken en deze voorzichtig over je lippen bewegen.

Er zijn genoeg alternatieven voor botox dus denk goed na voordat je naar de plastisch chirurg stapt en probeer eerst eens een van deze opties. Lippen als Lindsay Lohan zijn namelijk niet erg sexy...

Heb jij nog een trucje om je lippen voller te laten lijken?