Make up-tips om je gezicht te shapen!

Make-up door Kristie
Vraag jij je ook altijd af hoe je je gezicht in gódsnaam smaller kan laten lijken door make-up? Wij geven jou voor elk deel van het gezicht tips om het smaller, kleiner, breder of juist groter te laten lijken!

Je mag er best wezen, maar vindt het moeilijk om je pluspunten naar voren te laten komen. Make-up kan een hoop met ons gezicht doen, mits je het op de goede manier gebruikt, natuurlijk. 

Kin

Om je (onder)kin wat slanker te laten lijken, kun je bronzer gebruiken. Breng een dun laagje bronzer aan op je kaaklijn. Meng de bronzer wel met je foundation en zorg ervoor dat je geen ‘baard-effect’ krijgt. Breng ten slotte nog een iets donkerdere bronzer aan onder je kaak, en zorgt ervoor dat het goed in elkaar overloopt. 


Jukbeenderen

Wil je je wangen wat minder bol laten lijken? Zoek een goede bronzer en breng die op je slapen aan, en trek het door tot aan je kin. Neem één tintje donkerder dan je huidskleur, zodat je schaduw creëert. Gebruik bij het aanbrengen een grote kwast. Pak daarna een wat dunnere kwast en breng een donkere blos aan, net onder je jukbeenderen. Hierdoor wordt je gezicht wat ‘hoekiger’ en hartvormig. Je kunt ook een lichte highlight toevoegen op je neus, voorhoofd en kin om het gezicht wat te verlengen.

Lippen

Als je lippenstift gebruikt en je wilt je lippen wat kleiner laten lijken, draag dan een zo licht mogelijke kleur. Dus liever geen bordeauxrood of felroze, houd het bij natuurlijke tinten. Zo heb je een subtiel kleurtje waardoor het lijkt of je lippen zich in een beetje in je gezicht ‘mengen’. Dit betekent dus dat je lippen langer en dunner lijken. Hoe lichter de lippenstift- of gloss, hoe beter!

Wil je je lippen juist dikker en voller laten lijken? Gebruik dan juist wél opvallende kleuren. Maak het af met een mooie lipliner. Zorg er wel voor dat de lippenstift en de liner niet meer dan twee tinten van elkaar verschillen. Breng eerst de lippenstift aan en daarna pas de liner, hierdoor vermindert de intensiteit van de liner iets, waardoor het er natuurlijker uitziet. Oja, en een lipliner in bruintint? Een dikke no-go. Klik hier voor wat lipstickinspiratie!


Wat ook helpt, is om de dode huidcellen op je lippen af en toe te verwijderen. Hierdoor worden ze gladder en stimuleer je de bloedtoevoer naar je lippen. Dit creëert een tijdelijke zwelling waardoor je lippen dus ook dikker lijken! Gebruik om je lippen te scrubben gewoon een tandenborstel of wat suiker (zorg er wel voor dat je dit lekker thuis doet, anders word je ook zo raar aangekeken door je collega’s).

Neus

Erger je je aan je nét iets te grote neus en wil je ‘m een beetje verdoezelen? Geen probleem, want make-up is jouw wondermiddel! Kies een tint foundation die net iets donkerder is dan de rest van je gezicht en breng deze lichtjes aan op je neusvleugels. Zo creëer je een schaduw. Let er wel op dat het vloeiend in elkaar overloopt, je wilt tenslotte geen strepen zien. Ook kun je een hele lichte kleur oogschaduw op de brug van je neus doen om hem smaller te laten lijken. Bekijk de video hieronder voor een voorbeeld.

fout in embed: media provider niet ondersteund
 
Ogen
Om je gehele gezicht smaller te laten lijken, kun je ervoor zorgen dat je de aandacht naar één punt leidt: je ogen bijvoorbeeld. Deze kun je heel erg laten opvallen. Veel oogschaduw, eyeliner en een mooie mascara zorgen ervoor dat je gezicht dunner lijkt. Je wilt natuurlijk geen plamuurwerkje worden, dus vind een goede balans tussen te veel en te weinig. 
 
Wenkbrauwen
Eerder lieten we al zien hoe je de perfecte wenkbrauw zelf kunt shapen. Toch krijg je van dunne wenkbrauwen niet automatisch een optisch smaller gezicht. Houd dus maar op met plukken en epileren, want het werkt alleen maar averechts en je krijgt er geen smaller gezicht van. Heftigere, vollere wenkbrauwen zijn beter, omdat ze de balans van een rond gezicht 'verstoren'. Natuurlijk wil je geen unibrow hebben, maar probeer alleen het nodige weg te halen en je wenkbrauwen zo vol mogelijk te houden. 
 

Shape jij je gezicht weleens met make-up?