Nu voor 300 euro: lippenstift in de vorm van een celebrity

Make-up door Fleur

Ben je nog op zoek naar een lekker origineel cadeau voor je vriendin? En ben je een beetje klaar met dvd’s van Friends, concertkaartjes of een high tea? Goed nieuws! Er zijn tegenwoordig lippenstiftjes in de vorm van… celebrities!

Ja hoor, we hebben weer een leuk hebbedingetje voor onder de kerstboom voor je. Een lippenstift. En dan gaat het niet zomaar om krijt voor je toet, nee, deze lippenstift heeft iets speciaals. Het is namelijk een heus beeldhouwwerkje: de stift is in de vorm van een celeb gesneden.

De strik van Gaga en de bob van Anna

De kunstenares May Sum uit Hong Kong is het brein achter de lippenstiftsculptuurtjes. Ze koopt ladingen lippenstiften in en gaat dan vervolgens twee weken lang aan de slag om de stift om te vormen tot het gezicht van een celebrity of bekend vrouwelijk figuur uit de geschiedenis, aldus Daily Mail. Hoewel het lastig is om het gezicht van de beroemdheid exact na te maken, zorgt ze er in ieder geval voor dat de belangrijkste kenmerken in het sculptuur terug te vinden zijn. Zo is het niet moeilijk Lady Gaga te herkennen door de grote, ronde bril en de strik in het haar. En Anna Wintour pik je er zo uit door haar bobje. Andere beroemdheden die je op je lippen kunt smeren? Onder anderen Madonna, Coco Chanel, Twiggy, Kate Moss en Victoria Beckham kun je in je make-uptasje stoppen. Deze lijn van lippenstiften heeft May Sum trouwens Woman Power genoemd en ze heeft hem al mogen tentoonstellen op de Asia Lipstick Sculpture Exhibiton, met het thema Fashion Icon.


Lady Gaga in al haar varianten
 
Ook een lippenstift?

Interesse voor een celebritylippenstift gewekt? May Sum ontvangt graag een voor- en zijfoto in een hoge resolutie van de beroemdheid en gaat dan aan de slag. Mits de foto niet allemaal details bevat, want die kan ze niet verwerken. O ja, en als je dan eenmaal je sculptuurtje ontvangt, moet je er wel voorzichtig mee omgaan: het liefst bewaar je ’m bij een temperatuur van 17 tot 25 graden. Hem even in de koelbox leggen als je op dat zandstrand zit, is er niet bij: dan breekt de stift misschien.

En dan nog de prijs. Want het mag dan om een lippenstift gaan; May Sum is er wel even mee bezig. Dus mocht je je lippen willen verven met Twiggy, dan moet je wel tussen de 300 en 500 euro dokken. Klein detail: May Sum koopt de lippenstift voor zo’n 20 euro per stuk in. Dan mag je wel weer kwaliteit verwachten, want ze werkt uitsluitend met de merken NARS, MAC, Estée Lauder, YSL en Max Factor. Geen zin om zelf een bestelling te plaatsen? Op Etsy kun je de werkjes van May Sum vinden. En mocht je wel een lippenstiftje willen, maar niet zo'n celebfan zijn: je kunt ook voor een sculptuur van objecten of (je) huisdieren gaan.

De lippenstiften van May Sum: te gek, of zwaar overdreven?

Beeld: May Sum