Beauty / Make-up
Make-up

Mannen-make-up: hot or not?

Mannen die parfum dragen, soit. En dat je vent een likje dagcrème op zijn wallen smeert, daar kunnen we ook nog wel mee leven. Maar vanaf nu is zelfs je foundation niet meer veilig, want mannen die make-up dragen zijn hot. Wees gewaarschuwd.
 
Wat je op de catwalks in modeland ziet, vind je niet vaak terug bij ons op straat. Al dat high fashion-gedoe is meestal niet aan ons besteed. Toch is er één trend die vanuit het niets plots is neergedaald bij ons gewone stervelingen. En dan specifiek bovenop het gezicht van mannen. Je hoeft namelijk geen model meer te zijn om als man make-up te dragen. Je lover draagt het vanaf nu ook gewoon naar kantoor!
 
Eindelijk heb je weer een nieuw cadeautje dat je onder de kerstboom kunt leggen dit jaar: een oogpotlood! En dan het liefst van Marc Jacbos, want deze modekoning heeft een heuse mannen make-uplijn gelanceerd. En het assortiment is breed, want ook voor concealers, wenkbrauwgel en oogschaduw kan je vent bij Marcie terecht.
 

David Beckham en George Clooney zijn fan
In zijn promotievideo legt de ontwerper het allemaal uit. Terwijl hij de hand aan zichzelf slaat en druk in de weer is met allerlei make-upgereedschap, vertelt hij het hoe en waarom over zijn mannen-make-uplijn. Hij heeft wel geldig bewijs dat mannen-make-up toch echt een trend gaat worden: celebs als David Beckham en George Clooney zijn al jaren fervent gebruiker van make-up. Dus rest de vraag alleen nog maar: wanneer volgt nu eindelijk ook eens de ‘gewone’ man?
 
Op die vraag heeft Marc het antwoord kennelijk gevonden. Zijn favoriet? De concealer. In zijn ogen - letterlijk en figuurlijk - zou dit product toch echt unisex genoemd kunnen worden. “De Remedy concealer heeft een fijne finishing touch die heel zacht en koel aanvoelt op het gebied rondom je ogen. En, God knows, ik gebruik zelf ook altijd een beetje concealer ’s ochtends”, vertelt Marc aan Daily Mail. Aha, dat verklaart zijn eeuwige, jeugdige schoonheid.
 
Ready to kiss
Maar ook lipstick hoort helemaal thuis in het rijtje van mannen-make-up volgens Marc. “Eindelijk is er nu ook de Liplock. Deze heeft een mintachtige smaak. Persoonlijk vind ik het erg belangrijk om verzorgde lippen te hebben die altijd ready to kiss zijn. Je weet maar nooit wanneer die ene juiste persoon langskomt.”
 
Sinds een aantal jaar is het helemaal hip and happening voor mannen om zich meer met hun uiterlijk bezig te houden - lees: metroman - maar mannen-make-up is toch nog steeds een beetje taboe op beautygebied. Toch schijnt het wel een lucratieve business te moeten zijn, want ook ontwerper Tom Ford gaat binnenkort een complete mannenlijn aan make-up introduceren. Hmmm, wij wachten (huiverend) af.

Bekijk hieronder de promotievideo van Marc Jacobs en oordeel zelf: hot or not?

 
Wat vind jij? Mag jouw vent in je make-uptasje graaien als zijn lipgloss op is? Of ben jij - net als wij hier op de redactie - ook nog steeds niet helemaal overtuigd?