Om te zoenen: de mooiste lipsticktrends

Make-up door Marleen_S
Lipjes getuit en borstjes vooruit! Met een mooi gekleurde mond trek jij veel meer bekijks, dan een waarbij de velletjes ervanaf bladderen. Waarmee jij om te zoenen bent? Wij selecteerden de mooiste lipsticktrends!

1. Neon 

Een hele leuke zomerse trend, maar eigenlijk steel jij - ongeacht welk seizoen - met je neonlippen altijd de show. Lekker opvallend en het accentueert gelijk je mooie bruine teint. Om je look helemaal af te maken, lak je je nageltjes in dezelfde kleur als je lippen.

2. Two tone

Kun je niet kiezen tussen twee kleurtjes roze of rood? Dan is deze trend perfect voor jou. Als eeuwige twijfelaar smeer je ze namelijk allebei op je lippen! Voor mooie two tone-lippen gebruik je een lichte kleur roze op je bovenlip en een dieprode variant op je onderlip. Dat geeft het beste effect. 

3. Mooi mat

Als je een mooie matte finishing touch voor op je lippen wilt, is het enige wat je nodig hebt een blush in dezelfde kleur als je lippenstift. Stift je lippen en wrijf dan met je wijsvinger over de blush en daarna over je lippen. Here you go!

4. Donker, donkerder, donkerst

Als het zonnetje verdwijnt en de winter in het land is, wordt het weer grauw en donker. Ook de modekleuren gaan van vrolijke printjes naar donkere tinten. Deze trend is er echt een voor als de dagen korter worden. Of als je 's avonds een chic feestje hebt. Bordeauxrood, donkergrijs of zelfs zwart: het kan allemaal. Pas er wel voor op dat het niet afgeeft op je tanden; dat staat nogal smerig. 

5. Oranje boven

Wij Nederlanders zijn trots op ons kleine kikkerlandje. In modeland begrijpen ze dat maar al te goed en sinds een jaar is het een grote hit: oranje lippen! Kies voor een lekkere felle oranje kleur en stift 'm niet alleen op Koninginnedag op je lippen, maar gebruik 'm ook om je little black dress mee op te leuken.

6. Nude

Wil je liever een natuurlijke look voor op kantoor? Au naturel betekent niet dat je helemaal niks op je lippen moet smeren. Integendeel. Gebruik eerst een verzorgende lippenbalsem en stift daarna je lippen in een nude kleur die dicht bij je huid staat. Geen zin om een nieuwe lippenstift te kopen? Meng dan een beetje lippenbalsem met je foundation. Je krijgt hetzelfde effect, maar let wel op: je lippen kunnen er een beetje uitgedroogd van raken als je het te vaak doet.

7. Ombre

Ombre is niet alleen leuk voor je haren, maar ook voor je lipjes. Gebruik drie lipstickjes die dicht qua kleur bij elkaar liggen en werk horizontaal (zoals op de foto) of verticaal. Laat de kleuren in elkaar overlopen door met je vinger zachtjes over je lippenstift te wrijven. Smeer tot slot nog een likje doorzichtige lipgloss eroverheen.

8. Lipsticktattoo

Als je helemaal over the top wilt gaan omdat je jarig bent, een themafeestje hebt of je er gewoon zin in hebt, koop dan een zogeheten liptattoo. Deze plak je over je lippen en duw je met je duim in de juiste vorm. 
 
Welke lipsticktrend ga jij uitproberen?