Waarom je elke dag een lepel kokosnoot olie zou moeten eten

Sport & gezondheid door Anne-Fleur

Vet, vetter, vetst: dat is vast waar je aan denkt bij 'eet elke dag een lepel kokosolie'. Ergens heb je dan gelijk, maar het dagelijks eten van kokosolie heeft ook een heleboel gezondheidsvoordelen. En die voordelen hebben we natuurlijk voor je op een rijtje gezet. Read on!

Elke dag een eetlepel kokosolie

Of je er nu elke dag letterlijk een lepel van opslurpt, dat je het toevoegt aan een salade, óf dat je ermee kookt: kokoslie heeft een heel aantal health benefits die je nog lang zullen bijblijven. Klaar voor je hot girl summer? Met een pot kokosolie in de aanslag moet dat sowieso goedkomen...

Vetverbranding

Hoewel kokosolie vettig klinkt, helpt het eten ervan toch echt met vetverbranding in je lichaam. Kokosolie versnelt je metabolisme, waardoor je lichaam makkelijker vet kan verbranden en daardoor uiteindelijk gewicht kunt verliezen. Daarnaast geeft de olie je ook nog eens een minder hongerig gevoel, waardoor je slechte snacks eerder laat staan en dus óók weer vet verbrandt.

Bacteriedodend

Net als apple cider vinegar bevat ook kokosolie onderdelen die slechte bacteriën tegengaan. Deze antibacteriën werken vooral killing voor infecties en zelfs een slechte adem! Dus, als je vanavond een hot date te wachten staat... you know what to do. 

Goed voor je huid en haar

Om je huid en haar goed te verzorgen, moet je lichaam gevoed worden. Met de vetzuren in kokosolie is dat zo gepiept. Deze zuren voeden namelijk je hele lichaam en voor je huid en haar is dat paradijselijk. Waarom denk je anders dat er zoveel shampoos en douchegels bestaan met kokosolie erin?

Voor een nog beter én natuurlijker resultaat kun je dus het beste gewoon elke dag een eetlepel olie naar binnen werken. Het is makkelijk om te doen en je zult zien hoe snel je haren en huid gaan stralen.