10 x de beste haarstijlen voor een dagje strand

Haar door Redactie Ze.nl

We hebben al een beetje mogen proeven van de eerste zomer zonnestralen en eerlijk is eerlijk: dat smaakt naar meer! De zomer betekent volop barbecuen, een wijntje op het terras of lekker met je voeten in het zand. Vooral bij de laatste activiteit voelt het ultiem zomers, maar tegelijkertijd is een stranddag een ramp voor je haar. Gelukkig is dit vanaf nu verleden tijd, want hieronder vind je tien keer hoe je het beste je haar kunt dragen tijdens een dagje strand. 

Shop haaraccessoires

Onmisbaar voor een strandkapsel zijn accessoires om je wilde lokken vast te zetten. Denk aan haarelastiekjes, schuifjes, speldjes, haarbanden and more

 

1. Casual vlecht

Iedereen kent de simpele vlecht wel: hij is makkelijk om te maken en tijdloos. Bovendien: hoe warriger, hoe beter. Daarom is hij ideaal voor een dagje in de zeewind. 

2. Luchtige knot

Nog zo'n lekker simpele haarstijl: een luchtige knot. Op een warme zomerdag is het heerlijk om al dat haar eens uit je nek te hebben. Ook deze is nóg leuker als je hem lekker rommelig maakt. Nadat je met je kleine neefje hebt liggen stoeien in het zand hoef je dus niet naar het toilet om je haar te fatsoeneren.

3. Hoge staart

Wil je al dat haar uit je gezicht, maar vind je een luchtige knot niets? Dan is een high ponytail een dikke aanrader voor jou, want hierbij is je haar uit gezicht, maar kun je wel lekker rondzwieren. Deze haarschuifjes om losse plukken mee te temmen zijn onmisbaar!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@luvaales 😍😩 #braidsgang

Een bericht gedeeld door BRAIDS GANG®️ (@braidsgang) op

 

4. Vissengraatvlecht

Deze vlecht is net íets moeilijker dan de casual vlecht, maar het resultaat mag er dan ook zijn! Het maakt bovendien niet uit als hij een beetje mislukt, want een rommelige visgraatvlecht is 100% beach-proof!

5. Half-om-half 

Door het bovenste gedeelte van je haar in een knotje te doen en de rest los te laten, ben je helemaal ready voor een dagje strand. Je kunt kiezen om de knot bovenop je hoofd te maken of net wat lager. De keuze is aan jou! 

6. Ingevlochten 

Een invlecht, wie kent het niet? Deze hairdo is perfect bij de zomerse temperaturen. Je moet het alleen wel even onder de knie krijgen.

7. Sjaaltjes

De fashion liefhebber onder ons zal deze trend niet ontgaan zijn. Met sjaaltjes kun je je haar namelijk ook oppimpen! Zo kun je de doekjes gebruiken als elastiekjes of leuk op je hoofd strikken. 

8.  Beach waves

De naam zegt het al, deze haarstijl heb je wanneer je net uit de zee komt. Voor deze haarlook kun je ook gewoon lekker op je handdoekje blijven zitten, want je kunt hem ook heel makkelijk thuis maken met een sea salt spray.

9.  Lage staart

Naast een hoge staart kun je ook kiezen voor de lagere variant. Deze zit net was losser en geeft je een speelsere look

10. Lekker los

Geen zin in al die poespas? Dan is er niks mis mee om je haren lekker te laten wapperen. Ook wel eens lekker, nietwaar?

Lees ook: Bruin haar? Zo weet je of blond jou goed staat