Selena Gomez: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Selena Gomez is een Amerikaans actrice, zangeres en modeontwerpster. Ze is bekend geworden door haar rol in de Disney-sitcom Wizards of Waverly Place.

Selena speelde vervolgens ook in vele andere films en tv-series. Naast acteren heeft ze ook meerdere albums opgenomen. Daarnaast heeft ze haar eigen kledinglijn genaamd Dream Out Loud. In 2008 werd Selena ambassadeur van UNICEF (de jongste ambassadeur van UNICEF ooit!). Op het moment is ze vooral actief als soloartieste.

Over Selena Gomez

Volledige naam
Selena Maria Gomez
Geboortedatum
7 oktober 1993 (leeftijd 30 jaar)
Geboorteplaats
Grand Prairie, Texas (USA)
Huidige woonplaats
Los Angeles, California
Relatiestatus
Single

Achtergrondinformatie

Selena wordt vernoemd naar de populaire Mexicaanse zangeres Selena. De vader van Selena komt uit Mexico en haar moeder is van Italiaanse afkomst. Haar moeder beviel van haar op de jonge leeftijd van zestien jaar. Toen ze vijf jaar oud was gingen haar ouders uit elkaar. Ze werd verder opgevoed door alleen haar moeder.

Jeugd

Van 2002 tot en met 2004 is ze (Selena is dan 10 jaar oud) samen met Demi Lovato te zien in de langlopende kinderserie Barney & Friends. Selena is 15 jaar oud wanneer ze haar eerste rol krijgt in een Disney Channel serie. Daarna volgde films als Another Cinderella Story en Monte Carlo.

Carierre

Selena haar carrière begint dus in televisieseries voor kinderen. Wanneer ze 17 jaar oud is brengt ze al haar eerste album uit met haar band Selena Gomez & The Scene. In 2013 start ze een succesvolle solocarrière. Ze scoort in Nederland top 5-hits met liedjes als It Ain’t Me en Taki Taki. Ook een samenwerking met Kygo is heel succesvol.

Privé heeft ze het en ander te stellen gehad. Zo heeft Selena de auto-immuunziekte lupus. Door een complicatie had ze zelfs een niertransplantatie nodig. Daarnaast had ze een relatie met (haar eerste grote liefde) Justin Bieber, die op de klippen liep. Daardoor ontwikkelde ze depressieve gevoelens. Iets waar ze openlijk over in de media praat.

Vermogen Selena Gomez

Selena is pas 30 jaar oud, maar haar vermogen wordt al op maar liefst 85 miljoen dollar (81 miljoen euro) geschat.

Instagram Selena Gomez

Bekend van

Wizards of Waverly Place

Wizards of Waverly Place was van 2007 tot 2012 een groot succes. De Disney Channel serie gaat over Alex (gespeeld door Selena Gomez), Justin en Max. Drie doodgewone kinderen, althans dat lijkt. Want niets is minder waar. De drie kids zijn namelijk tovenaars  en de serie laat zien hoe ze in het dagelijkse leven hun krachten onder controle moet zien te houden.

Bekijk Trailer

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Selena Gomez

Met wie is Selena Gomez samen?

Op dit moment heeft Selena Gomez geen relatie. In het verleden heeft ze met Justin Bieber een relatie gehad.

Wat voor ziekte heeft Selena Gomez?

Selena heeft de auto-immuunziekte lupu. Door een complicatie had ze een niertransplantatie nodig.

Hoe lang is Selena Gomez?

Selena is 1.65 meter lang.

Hoeveel albums heeft Selena Gomez?

Met de band Selena Gomez & The Scene bracht Selena 3 albums uit. In het jaar 2013 verschijnt het eerste soloalbum van Selena, Stars Dance. De plaat bezorgt haar haar eerste top 10-notering in de Nederlandse albumlijst. De albums Revival (2015) en Rare (2020), die daarna volgen, doen het zelfs nog beter.

Hoe lang hadden Justin Bieber en Selena Gomez iets?

Justin Bieber en Selena hadden een relatie tussen 2011 en 2018. In die periode ging het ook meerdere keren aan én uit.

Wie heeft Selena Gomez een nier gegeven?

Door de ziekte Lupus had Selena in 2017 een niertransplantatie nodig. Haar beste vriending Francia Raisa, die Selena in 2007 ontmoette, doneerde haar nier.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)