Adele: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

De Britse zangeres Adele brak in 2008 door bij het grote publiek met haar album 19. De singles 'Chasing Pavements' en 'Make You Feel My Love' werden enorme hits.

Later volgden onder andere ook nog 'Rolling in the Deep' en 'Someone Like You' afkomstig van haar tweede album 21. In 2015 kwam haar derde album 25 uit. De eerste single van dat album, 'Hello', werd ook weer een megahit. In 2021 kwam haar vierde album 30 uit. Nice to know: in 2012 schreef ze het nummer 'Skyfall' voor de gelijknamige James Bondfilm.

Over Adele

Volledige naam
 Adele Laurie Blue Adkins MBE
Geboortedatum
5 mei 1988 (leeftijd 36 jaar)
Geboorteplaats
Tottenham, Londen
Huidige woonplaats
Los Angeles, California
Relatiestatus
Kylie heeft een relatie met Rich Paul

Achtergrondinformatie

Toen haar moeder nog maar 18 was werd Adele geboren. Op haar derde gingen haar ouders uit elkaar, waarna ze opgroeide (in de Londense wijk Tottenham) bij haar moeder en stiefvader.

Jeugd

Al jong begon Adele te schrijven met liedjes. Toen ze negen jaar was verhuisde Adele met haar moeder naar Brighton. 2 jaar jaar later gingen ze alweer terug naar Londen. De vader van Adele overleed op 57-jarige leeftijd in 2021.

Carierre

Adele wordt op haar 19e ontdekt door Jools Holland, een bekende muzikant en tv-presentator. Ze brengt in 2008 een tweede single uit van haar eerste album 19, 'Chasing Pavements', wat een grote hit wordt.

Vermogen Adele

Het vermogen van Adele Laurie wordt vastgelegd op 125 miljoen pond, omgerekend is dat ongeveer 143 miljoen euro.

Instagram Adele

Bekend van

Chasing Pavements en Grammy Awards

Sinds haar eerste grote hit Chasing Pavements staat Adele alleen nog maar in de hitlijsten. Zo staan de eerste twee singles en ook het album 21 in Nederland voor een record aantal weken op nummer 1. Daarmee sleept ze in 2012 maar liefst zes Grammy's binnen. Ook scoort ze in het najaar 2012 een grote nummer 1-hit met de soundtrack van de James Bond-film Skyfall. Met dat liedje wint ze zelfs een Oscar.

Vervolgens duurt het even voordat ze weer nieuw werk uitbrengt. Dat volgt in 2015, met het nummer 'Hello'. 'Hello' wordt niet veel later uitgeroepen tot het meest succesvolle nummer van het jaar. Tijdens de Grammy's van 2017 mag Adele opnieuw vijf beeldjes in ontvangst nemen.

Bekijk Videoclip

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Adele

Heeft Adele kinderen?

Adele heeft een zoon van 10 jaar, Angelo Adkins. Geboren in oktober 2012.

Heeft Adele broers of zussen?

Adele heeft 1 halfbroer, Cameron O'Sullivan. Ze hebben allebei dezelfde vader.

Is Adele getrouwd?

Adele was getrouwd met Simon Konecki, maar maakten in 2019 bekend te gaan scheiden. Inmiddels woont ze samen met haar vriend Rich Paul.

Hoeveel gewicht verloor Adele?

In 2019 viel het iederen op; Adele was heel veel afgevallen. Zelfs de kranten schreven erover. Ze verloor 45 kilo in twee jaar tijd. Iedereen wilde destijds weten hoe ze dat voor elkaar had gekregen.

Wat heeft Adele aan haar gezicht laten doen?

Sommige mensen zeggen dat Adele iets aan haar neus en kin heeft laten doen. Haar neus lijkt bijvoorbeeld wat smaller. Ook haar kuiltje op haar kin lijkt wat kleiner. Dat doet vermoeden dat er wel wat botox is gebruikt.

Welke kleur haar heeft Adele?

In haar beginjaren had Adele vaak steile haren of een chique updo. Nu heeft ze echter ook vaak losse haren met een mooie slag erin. Ze is momenteel blond van haarkleur.

Hot or Not?

  • Yes! (2)
  • Nope! (1)