Lifestyle / Celebs
Celebs

Vervreemde vader van Adele overleden: 'Bleef tot het einde bitter'

Heftig nieuws voor Adele. Haar vader is op 57-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleden. De twee hadden al jaren een moeizame relatie. Volgens ingewijden hebben ze het nooit bijgelegd.

adele vader

Lees ook: Kijkers 'Dionne dichtbij: Máxima' ergeren zich enorm aan uitspraak van Dionne Stax

Ruzie

"Marks familie is van streek door zijn overlijden", meldt een insider aan de Britse krant The Sun. "Hij hoopte altijd dat het goed zou komen met Adele, maar het bleef tot het einde bitter." Mark verliet zijn gezin toen Adele nog maar drie jaar oud was. 

Adeles vader was geen makkelijke man, dat gaf hij jaren geleden zelf toe in een interview. "Ik was een rotte vader in een tijd dat ze me echt nodig had. Ik dronk iedere dag twee liter wodka en zeven of acht biertjes. Ik heb drie jaar zo gedronken. God mag weten hoe ik dat heb overleefd."

Grammy-speech

De zangeres sprak niet vaak met de pers over de relatie met haar vader. Wel deelde ze een flinke sneer richting haar vader uit tijdens haar Grammy-speech in 2017. "Ik dank mijn manager. Mijn comeback was volledig door hem bedacht. (...) We zijn al tien jaar samen en ik hou van je alsof je mijn vader bent. Ik hou zoveel van je." Gelijk verbeterde ze zichzelf. "Ik hou niet van mijn vader, dat is het ding. Dat zegt niet veel. Ik hou van je zoals ik van mijn vader zóú houden."

Lees ook: Prins Harry gaat weer samenwerken met Oprah

Beeld: Getty